2013. október 11., péntek

Kukorica-palacsinta

IMG_9059

Megint EveryDay Food. Most a könyv. A nyári fejezetben van, csöves kukoricát ír (a legtöbb amerikai recept azt használ és nem konzervet vagy mirelitet), persze a konzerv és a mirelit is jó, úgyhogy ehetjük akár egész télen :-).
A könyv szerint 20 perc alatt elkészül. Én fél adagot sütöttem, annak még annyi sem kellett (alább az egész adagot adtam meg).
Egyébként nagyon jó, bekerül az “állandók” közé (a “jujjj mi legyen vacsorára” illetve hétvégén “jujjj mi legyen reggelire” kérdésre adandó válaszokba).

Hozzávalók:

  • 2,25 csésze morzsolt kukorica* (elvileg ez felel meg 3 csőnek)
  • 1/3 csésze tej
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/2 teáskanál (azaz 1 kávéskanál) sütőpor
  • só, bors
  • 1/4 csésze kukoricaliszt
  • 1/4 csésze liszt
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
  • a tálaláshoz só és tejföl

*ha konzerv, leszűrve, ha mirelit legalább félig felengedve

A hozzávalókat összekeverem, és egy jó nagy serpenyőt közepes lángon felmelegítek (nálam ez 6-os fokozat a 9-ből). A serpenyőbe egy evőkanál olajat öntök, és oldalanként pár perc alatt megsütöm az evőkanálnyi palacsintákat (egy nagyobb – 28-30 cm-es serpenyőben pár adagban meg lehet sütni az egészet). Minden adag előtt egy újabb kanál olajat öntök a serpenyőbe. Ha szükséges, 150 fokos sütőben tartom őket melegen. Sóval és tejföllel tálalom.

Elvileg négy adag, reggelire vagy vacsorára kizárólag ezt fogyasztva szerintem nincs annyi.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pestos focaccia A focaccia egy egyszerű olasz lepénykenyér, amit különböző dolgokkal (paradicsom, olajbogyó, pesto) lehet ízesíteni. Most pestoval készült, egymás után kétszer is, mert annyira finom volt, hogy már másnap ismétlést kellett… Tovább
  • Sajttekercs Valószínűleg mindenki ismeri ezt a fajta sajttekercset, hidegtálas bulikon sokszor lehet vele találkozni. Nagyon látványos, nagyon bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. Nem minden trappista sajt egyformán jól nyújtható… Tovább
  • Mogyoróvajas-karamellás muffin Aki szereti a földimogyorót és a karamellt, ezt a muffint is szeretni fogja. A karamelldarabkák sütés közben megolvadnak, és átitatják a tésztát. Elég apróra kell vágni a tejkaramellát – ez mondjuk nem nehéz, mert ahogy be… Tovább
  • Kávés muffin vaníliakrémmel Még sosem kentem a muffinok tetejére krémet. Azt kell, hogy mondjam, ez hiba volt, nagy krém rajongó vagyok, és ez egészen új szintre emelte a műfajt. Lehet vajjal is elkeverni a vaníliás cukrot a krémhez, de nekem szimpat… Tovább
  • Zabpehely gyümölccsel és joghurttal Tőlem szokatlan módon egy gyors és egészséges recept, mézzel, zabpehellyel, pár szem olajos maggal és gyümölccsel. Ezek közül a gyümölcs az, ami nem a kedvencem, de így még az alma és a körte is lecsúszik. Nulla százalékos… Tovább

2 megjegyzés:

Beastie írta...

Juj de jó ötlet :-)

Beastie írta...

kiváló, már másodszorra készült el :) köszi. a 1/3 csésze helyett 3 ek liszt került bele ... bár van csészém.