2014. március 4., kedd

Creamed corn “krémes kukorica” – “Végigfőzni a Meatless-t”

Még a szokásosnál is lazábban követtem a receptet. De nagyon jó lett. :-) Nyilván az eredeti is jó, de nekem se friss jalapeno se koriander nem terem a sarkon/kertben/konyhaablakban. És a chilinek nem is vagyok túl nagy rajongója. Úgyhogy egy csipet chiliport raktam bele, és snassz módon petrezselymet vágtam a tetejére.
Vannak dolgok, amiket nem értek. Például hogy miért könnyebb tavaszi tekercshez való rizslapot venni, mint befőttes gumit. És hogy korianderzöldet szerezni miért olyan lehetetlen küldetés.

Hozzávalók:

  • 1 csésze mirelit kukorica, felengedve (lehetőleg extra édes)
  • 1 teáskanál apróra vágott hagyma
  • fél csésze víz
  • 1 teáskanál olíva olaj
  • 1 csipet őrölt chili 
  • pár kanálnyi feta
  • korianderzöld (soha sem találok, ezért most és nálam általában petrezselyem, de a bazsalikom is jó lehet hozzá)
  • 1-2 evőkanál görög joghurt

Az olajat felhevítem, és pár perc alatt üvegesre sütöm a hagymát. Hozzáadom chilit, átforgatom, majd belekeverem a kukoricát és a vizet. Időnként megkeverve, 5-7 percig főzöm – ennyi idő alatt meg kell puhuljon a kukorica. Átkanalazom egy tálba, belekeverem a joghurtot, sózom, a tetejére morzsolom a fetát, megszórom a zöldfűszerrel, és azonnal tálalom.

2 adag lesz belőle, remek kísérő a tex-mex ételek mellé.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldséges rétes Hozzávalók: 1 csomag (150g) 6 lapos réteslap 2 tojás 125 g sovány túró 2 marék reszelt sajt só, bors, szerecsendió zöldfűszerek 35 dkg mirelit zöldségkeverék 1 tojás/tojásfehérje olaj/olvasztott … Tovább
  • Lilluka-saláta Nem volt semmi recept a kiinduláshoz, csak az, hogy mi van itthon és mit szeretek. És hát mikor nevezzek el magamról salátát, ha nem a lányságom végnapjaiban. Hozzávalók: 6-7 dkg bulgur 1 kukorica konze… Tovább
  • Kukoricás uborkasaláta Ez már azt hiszem súrolja a nevetségesen egyszerű kategóriát, de felteszem, mert nagyon finom, és hátha sikerül vele másnak is ötletet adni. Mi krumplifánkhoz ettük, jó bármilyen grillezett húshoz, tortillatekercsbe, pitáb… Tovább
  • Kukoricalepény avokádóval A GoodFood szerint ez egy tipikus ausztrál reggeli (brunch). Sajnos mostanában ritkán érünk rá egy ráérős-kiadós brunch-ra, ezért vacsora és ebéd lett belőle. Hozzávalók: 2 doboz kukorica konzerv (330 g-os) … Tovább
  • Mangós-currys tortillatekercs A kedvenc főzős újságomból, az Ínyencből van a recept, nem is kellett változtatni semmin (illetve én kicsit kevesebb húst tettem bele, mert ennyi hús volt a fagyasztóban, és több újhagymát, mert mit csinálok a maradék 1-2-ve… Tovább

0 megjegyzés: