2011. január 11., kedd

Zöldséges rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag (150g) 6 lapos réteslap
  • 2 tojás
  • 125 g sovány túró
  • 2 marék reszelt sajt
  • só, bors, szerecsendió
  • zöldfűszerek
  • 35 dkg mirelit zöldségkeverék
  • 1 tojás/tojásfehérje
  • olaj/olvasztott vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A zöldségeket megpárolom, majd alaposan lecsöpögtetem. A túrót összekeverem a tojásokkal (én 10 dkg összetört konzerv spárgát is raktam bele, mert maradt előző napról), sóval, borssal, szerecsendióval és tetszés szerinti zöldfűszerekkel fűszerezem. Végül belekeverem a reszelt sajtot, a kihűlt zöldségeket és a zsemlemorzsát. A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel) és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A réteslapokat kettévágom, és a szokásos olajjal kenegetős módszerrel hármasával egymásra teszem őket. A 4 tésztán elosztom a tölteléket, feltekerem a mini rétes-rudakat, a tepsiben megkenem a tetejüket a felvert tojással, majd megsütöm. Langyosan, tejföllel tálalom.

2-3 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Spenótos-ricottás rétes Három hét alatt nem sikerült olyan mirelit spenótot vennem, amiben nem pürésítve van a spenót, hanem összevágva. Arról nem is beszélve, hogy egyszer sikerült itt a sarkon a sparban apróra vágott bébispenótot szereznem, ami a… Tovább
  • Réteslapba tekert spárga Kevés hozzávaló, tényleg pár perc az egész, és lehet vele villogni. :-)Előételnek szerintem elég sok főre elég ez az adag, mi vacsorára ketten eltüntettük az egészet. Több fogás esetén szerintem fejenként 2-3 spárgával érdem… Tovább
  • Banános mini-rétes Szilveszterkor sütöttük, hogy mindenkinek legyen kedvére való édesség. Gyorsan elkészíthető, laktózmentes (ill. könnyen azzá tehető), és a hagyományos (túrós, meggyes) rétessel ellentétben, másnap sem szottyos. Már ha megéri… Tovább
  • Körtés-csokoládés minirétes Az első adag még muszájból készült – mit kezdjünk a maradék pár réteslappal, és nincs annyi gorgonzola a világon, hogy az összes itthon lévő körte elfogyjon.Aztán kiderült, hogy nagyon jó. Még szerintem is, pedig én nem szer… Tovább
  • Spenótos pite Megint EveryDay Food és Sarah Carey. Annyira jókat főz. És annyira gyorsan elkészülnek az ételek, amiket főz. És így még én is megeszem a spenótot. Mondjuk az már egy ideje világossá vált, hogy a nagyra nőtt spenót elég ross… Tovább

0 megjegyzés: