2011. január 11., kedd

Zöldséges rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag (150g) 6 lapos réteslap
  • 2 tojás
  • 125 g sovány túró
  • 2 marék reszelt sajt
  • só, bors, szerecsendió
  • zöldfűszerek
  • 35 dkg mirelit zöldségkeverék
  • 1 tojás/tojásfehérje
  • olaj/olvasztott vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A zöldségeket megpárolom, majd alaposan lecsöpögtetem. A túrót összekeverem a tojásokkal (én 10 dkg összetört konzerv spárgát is raktam bele, mert maradt előző napról), sóval, borssal, szerecsendióval és tetszés szerinti zöldfűszerekkel fűszerezem. Végül belekeverem a reszelt sajtot, a kihűlt zöldségeket és a zsemlemorzsát. A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel) és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A réteslapokat kettévágom, és a szokásos olajjal kenegetős módszerrel hármasával egymásra teszem őket. A 4 tésztán elosztom a tölteléket, feltekerem a mini rétes-rudakat, a tepsiben megkenem a tetejüket a felvert tojással, majd megsütöm. Langyosan, tejföllel tálalom.

2-3 fős adag.

0 megjegyzés: