2010. szeptember 17., péntek

Lilluka-saláta

Nem volt semmi recept a kiinduláshoz, csak az, hogy mi van itthon és mit szeretek. És hát mikor nevezzek el magamról salátát, ha nem a lányságom végnapjaiban.

Hozzávalók:

  • 6-7 dkg bulgur
  • 1 kukorica konzerv
  • 1 kígyóuborka
  • 2 zacskó (20 dkg) mini mozzarella
  • 3 nagyobb paradicsom
  • pár szelet sonka
  • 1-2 érett avokádó
  • citromlé

A bulgurt 20 percre vízbe áztatom, majd tiszta konyharuhára teszem száradni. A paradicsomot és az uborkát felkockázom (az uborkát meghámoztam, mert nem volt szimpatikus a héja), és összekeverem  a lecsöpögtetett kukoricával és bulgurral. Hozzáadom a félbevágott mozzarella golyókat és a felcsíkozott sonkát. Az avokádót meghámozom, falatnyi darabokra vágom, meglocsolom citromlével és a salátához keverem.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Spagetti húsgombóccal Nem tudom miért tartott ennyi ideig, hogy megcsináljam az első paradicsomos-húsgolyós spagettimet. Érthetetlen, kicsit ugyan macerás a húsgolyók böngyörgetése, de annyira azért nem, hogy visszatartson (és kevésbé türelmes… Tovább
  • Éjjel-nappal minitorták Megint Nigella és megint az “istennős” süteményes-könyv. Egyszerűen nem is értem, miért lapozom végig az egész könyvet, ha aztán úgyis a csokoládés fejezetnél kötök ki. Nem mintha a többiben nem lennének jó receptek, de ami… Tovább
  • Pestos-cukkinis lepény Hozzávalók: 1 csomag (275 g) előnyújtott friss leveles tészta 2 kis cukkini (kb. 32-35 dkg) pár teáskanál pesto pár kanál ricotta brie 1-2 teáskanál olaj … Tovább
  • Tejben-vajban főtt csirkecomb Felavattam a szárnyas ételes Stahl könyvemet is. Nekem az édi-bédi stílusa egy kicsit hmmmm, visszatetsző. Nem is tudom hányszor szerepel a leírásban az, hogy “az ici-pici combocskák”. Booooooaaaaaaffff. Gyereknek sem bírom… Tovább
  • Norma tésztája Én tényleg próbálkozom a padlizsánnal, de kicsit úgy vagyok vele, mint a teljeskiőrlésű liszttel, hogy hát meg lehet enni, de azért hát hmmm…. azért nem jó. Igazából a padlizsán egyetlen mentsége a létre, a kertben faszénen… Tovább

1 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Kreativitás mindenekelőtt! :)
Mind az ételben, mind a címválasztásban! :))