2009. szeptember 28., hétfő

Curry-s táskák

currystaska1

Újabb vegetáriánus fogás, ezúttal curry-s zöldséggel töltött levelestészta-táskákat sütöttem. Nagyon sokféle curry krém illetve szósz van, a nagyon enyhén csípőstől a bivalyerősig, mindenki megtalálhatja a neki tetszőt, én mangóval ízesített curryszószt használtam (azaz én hivatalosan is puhány vagyok).

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • mustármag, egészben vagy őrölve
  • 1-2 evőkanál curryszósz vagy –krém
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
  • 1 tojás
  • liszt a tészta nyújtásához

A burgonyát megpucolom, nagyon kicsi kockákra vágom, és kb. 8 perc alatt megfőzöm. Az utolsó 3 percre hozzáadom a borsót is, majd leszűröm, és félreteszem. A hagymát apróra vágom, és üvegesre párolom a felhevített olajon, ha egész mustármagot használok, akkor hozzáadom azt is, és kicsit pirítom. Óvatosan belekeverem a zöldségeket, a currykrémet, a citromlevet, a mustármagport, megsózom, és félreteszem hűlni. A sütőt 200 fokra előmelegítem, és egy (vagy két, attól függ, mekkorák lesznek) tepsit kibélelek sütőpapírral. A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, és 6-8 téglalapra vágom. A téglalapokra kanalazom a tölteléket, a tésztát félbehajtom, a széleket jól összenyomkodom, és a tetejüket megkenem a felvert tojással. Kb. 15 perc alatt ropogósra sütöm. Hidegen vagy melegen, kézzel vagy késsel-villával.

Mérettől függően 6-8 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Paradicsomos sült rizs Szokás szerint csak akkor jöttem rá, hogy megint lecsó-ízű ételt főztem, amikor a kész rizsről levettem a fedőt. A recepteket olvasva sosem, „rakom össze” magamban, hogy amiben paradicsom és paprika van (akkor is, ha az ka… Tovább
  • Répatorta A répatorta is a háborúnak köszönheti, hogy feltalálták, mivel hiánycikk volt a cukor, sárgarépát kevertek a süteménybe, hogy kellően édes legyen. A sütőtök- és sárgarépalekvárt azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, aki… Tovább
  • Kókuszos palacsinta Gyorsan elkészíthető reggeli, mivel a tésztát nyugodtan összekeverhetjük este, lefedve a hűtőben semmi baja sem lesz reggelig. Egy nagy serpenyőben pedig hármat-négyet lehet egyszerre sütni, így amíg elkészül a kávé, meg l… Tovább
  • „Sport szelet” Néha megmarad a rumos meggybefőtt leve, mert olyan édességet készítek, amihez csak a meggyre van szükség. Kiönteni nyilván nem fogom, kekszgolyóhoz nem jó, mert az úgy finom, ha van meggy a közepén, ezért vagy valamilyen p… Tovább
  • Spárgás avokádókrém Az avokádókrémet még „magában” is nagyon szeretem, szoktam is elég gyakran készíteni, de így a tavasz legjobb zöldségével, spárgával kiegészítve valami fenomenális. Csodálatosan „zöld” íze van, és a tejföltől és a mogyoróv… Tovább

0 megjegyzés: