2009. szeptember 10., csütörtök

Zabpelyhes, csokis keksz

keksz2
Nagyon jó állagú, és a zabpehely miatt talán nem is olyan egészségtelen ropogtatnivaló. Egy könyvvel fotelba kucorodós délutánra tökéletes uzsonna egy pohár tejjel. A csokoládé helyett, vagy mellett lehet bele mazsolát, mogyorót, diót, vagy akár kandírozott gyümölcsöt is tenni.
keksz1
Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 10 dkg barnacukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál kakaó
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál sütőpor
A sütőt 200 fokra előmelegítem, és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A vajat és a kétféle cukrot addig keverem, amíg homogén krém lesz, hozzáadom a tejet, a kakaót és a tojást, és habosra keverem. Először a sütőporos lisztet, majd a zabpelyhet, végül a kockákra vágott csokoládét dolgozom bele a tojásos-vajas keverékbe. Kanállal kis diónyi halmokat teszek a tepsibe - legyen köztük kellő távolság, mert szét fog folyni a tészta sülés közben -, és 12 perc alatt megsütöm.
3 tepsinyi adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fahéjas-kardamomos csiga “…olyan, mint egy fahéjas csiga, csak finomabb…” A legutóbbi IKEA-vizit alkalmával észrevettem, hogy a svéd ételek közt megbújik pár receptkártya is. Volt minimum kétféle halas (az egyik lasagne), és ez a fahéjas tekercs. Le… Tovább
  • Johnny-palacsinta aka johnnycake Vasárnap reggeli házi-istennő üzemmód, hála Nigellának (és a mindenféle édességet értékelő férjnek). A johnny-palacsinta egy kukoricalisztes amerikai palacsinta, amit a juharsziruppal és a ropogósra sütött baconnel tálalnak.… Tovább
  • Tojáskrémes reggeli burrito Végre egy olyan reggeli, ami sejtésem szerint nem 1500 kcal és nem leszek utána éhes egy óra múlva. Ébredés után egy darabig nincs étvágyam, ezért hétköznap elég soványan szoktam reggelizni, azért nem fogok korábban kelni, m… Tovább
  • Áfonyás-müzlis sütemény Az eredeti receptet Martha Stewart-nál láttam, persze egy kicsit meg kellett variálnom, kevesebb cukor került a tésztába (és nem álltam neki házi granolát csinálni), valamint a liszt egy részét lecseréltem zablisztre. Nagyo… Tovább
  • Túrós palacsinta nektarinnal A Nők Lapja Konyhában jelent meg a recept, amit kissé módosítottam – az alapján nekem túl sűrű lett a tészta, nem tetszett a túrófánk-szerű állag, amerikai palacsintát akartam, kevés olajon/vajon. És onnantól, hogy végül elé… Tovább

10 megjegyzés:

hajed írta...

Szia!

Szeretnék a blogomban átadni neked egy díjat! (Edith konyhája)

Üdv: Edith

Méhn Niki írta...

A csokis zabpelyhes keksszel én is szemezek már egy ideje. :) Ilyen esős, őszi időben a legjobb odakucorogni a kanapéra könyvvel, tejjel és csokis keksszel. Kedvet kaptam hozzá! :)))

Lilla írta...

ugye, hogy ugye... sajnos most kifogytam a könyvekből... és a kekszből is...

szepyke írta...

Még soha nem ettem zabpelyhes kekszet. Legalábbis azt hiszem, hogy még soha.

Lilla írta...

és kedves szepyke, mi tart vissza? :-)

Ottis írta...

Jó ötlet ez a kakaós variáció!

Névtelen írta...

nagyon jo kis süti!mogyoroval mennyei köszi a receptet:-)ERA

Lilla írta...

örülök, hogy tetszett :-)

Bori írta...

isteni jó keksz :-) már másodjára sütöm...

Névtelen írta...

Megsutottem,egy adag tésztából lett kókuszos, áfonyás és csokis.Tokeletes! Köszönöm.Hordom enni a munkába.