2009. szeptember 10., csütörtök

Zabpelyhes, csokis keksz

keksz2
Nagyon jó állagú, és a zabpehely miatt talán nem is olyan egészségtelen ropogtatnivaló. Egy könyvvel fotelba kucorodós délutánra tökéletes uzsonna egy pohár tejjel. A csokoládé helyett, vagy mellett lehet bele mazsolát, mogyorót, diót, vagy akár kandírozott gyümölcsöt is tenni.
keksz1
Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 10 dkg barnacukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál kakaó
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál sütőpor
A sütőt 200 fokra előmelegítem, és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A vajat és a kétféle cukrot addig keverem, amíg homogén krém lesz, hozzáadom a tejet, a kakaót és a tojást, és habosra keverem. Először a sütőporos lisztet, majd a zabpelyhet, végül a kockákra vágott csokoládét dolgozom bele a tojásos-vajas keverékbe. Kanállal kis diónyi halmokat teszek a tepsibe - legyen köztük kellő távolság, mert szét fog folyni a tészta sülés közben -, és 12 perc alatt megsütöm.
3 tepsinyi adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kukorica-palacsinta Megint EveryDay Food. Most a könyv. A nyári fejezetben van, csöves kukoricát ír (a legtöbb amerikai recept azt használ és nem konzervet vagy mirelitet), persze a konzerv és a mirelit is jó, úgyhogy ehetjük akár egész télen :… Tovább
  • Fánk Nem vagyok nagy fánk fogyasztó, de néha elcsábulok egy darabra a gyorséttermekben. Nem értem a filmekben a rendőröket, akik egy hatalmas doboznyit meg tudnak enni belőle egy ültő helyükben. Én erre képtelen vagyok. Ipari … Tovább
  • Hamburgerzsömle A hamburgerhús mindigis házi volt, de most már a zsömle is az. Limarától, Mandy közvetítésével.Amúgy szendvics alapnak is nagyon jó. Másnap is, és azután is. Hozzávalók: a tésztához: 1 dl tej 1 evőkanál cukor só 20 g olaj 1… Tovább
  • Sajtos makaróni – “Végigfőzni a Meatless-t” Azt írta a könyv, hogy ez a szokásosnál “könnyebb” verzió (nem elkészítésre, hanem kalóriára). Hááát azokkal az adagokkal biztosan, 6 dkg tészta két főre még szerintem is nagyon kevés, úgyhogy a receptből kiindulva kicsit át… Tovább
  • Norvég vaníliás tekercs Van egy előnye annak, ha az ember beteg és a takaró alatt didereg: ilyet kap uzsonnára. Én legalábbis. Amikor Levi orra alá dugtam a receptet, először elsápadt, hogy de hát ez biztos bonyolult, meg egy oldal a könyvben meg h… Tovább

10 megjegyzés:

hajed írta...

Szia!

Szeretnék a blogomban átadni neked egy díjat! (Edith konyhája)

Üdv: Edith

Méhn Niki írta...

A csokis zabpelyhes keksszel én is szemezek már egy ideje. :) Ilyen esős, őszi időben a legjobb odakucorogni a kanapéra könyvvel, tejjel és csokis keksszel. Kedvet kaptam hozzá! :)))

Lilla írta...

ugye, hogy ugye... sajnos most kifogytam a könyvekből... és a kekszből is...

szepyke írta...

Még soha nem ettem zabpelyhes kekszet. Legalábbis azt hiszem, hogy még soha.

Lilla írta...

és kedves szepyke, mi tart vissza? :-)

Ottis írta...

Jó ötlet ez a kakaós variáció!

Névtelen írta...

nagyon jo kis süti!mogyoroval mennyei köszi a receptet:-)ERA

Lilla írta...

örülök, hogy tetszett :-)

Bori írta...

isteni jó keksz :-) már másodjára sütöm...

Névtelen írta...

Megsutottem,egy adag tésztából lett kókuszos, áfonyás és csokis.Tokeletes! Köszönöm.Hordom enni a munkába.