2009. szeptember 10., csütörtök

Zabpelyhes, csokis keksz

keksz2
Nagyon jó állagú, és a zabpehely miatt talán nem is olyan egészségtelen ropogtatnivaló. Egy könyvvel fotelba kucorodós délutánra tökéletes uzsonna egy pohár tejjel. A csokoládé helyett, vagy mellett lehet bele mazsolát, mogyorót, diót, vagy akár kandírozott gyümölcsöt is tenni.
keksz1
Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 10 dkg barnacukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál kakaó
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál sütőpor
A sütőt 200 fokra előmelegítem, és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A vajat és a kétféle cukrot addig keverem, amíg homogén krém lesz, hozzáadom a tejet, a kakaót és a tojást, és habosra keverem. Először a sütőporos lisztet, majd a zabpelyhet, végül a kockákra vágott csokoládét dolgozom bele a tojásos-vajas keverékbe. Kanállal kis diónyi halmokat teszek a tepsibe - legyen köztük kellő távolság, mert szét fog folyni a tészta sülés közben -, és 12 perc alatt megsütöm.
3 tepsinyi adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mississippi torta Rengeteg változata létezik, a ’Mississippi mud cake’-nek, azaz a Mississippi iszapjáról elnevezett süteménynek. Az össze változatban közös a rengeteg csokoládé, és a ragacsos töltelék. Egyes források szerint a második vilá… Tovább
  • Kávékrémes korongok Nem tudom megunni a leveles tésztából készült süteményeket. Ismét – a már többször bizonyított – házi leveles tésztát használtam. Elég sokat gondolkoztam, hogy mit is kívánok: kókuszt? kávét? csokoládét? A befutó kávés let… Tovább
  • Mézes zserbó Mindenki által ismert sütemény, jöjjön most az én családomban kifejlesztett verzió. Apámmal szoktuk együtt készíteni, én a krémmel pepecselek, ő pedig süti a lapokat, mert csak benne van meg a türelem és a hajlandóság, hog… Tovább
  • Csokoládés pohárkrém Volt egy lejárat közeli tejszínem, és némi amaretti kekszem, ebből akartam minél kevesebb munkával desszertet összehozni. Nagyszerűen sikerült – már ha valaki szereti a tömény, tejszínes krémeket. Hozzávalók: 2 dl … Tovább
  • Csokis muffin Azoknak való, akik szeretik a keserűcsokoládét, mert ez egy durván csokis változat. Valószínűleg meg lehet próbálni tejcsokoládéval is. Kicsit csodálkoztam, hogy nem kell bele tojás, mert szokott kelleni. De remekül működi… Tovább

10 megjegyzés:

hajed írta...

Szia!

Szeretnék a blogomban átadni neked egy díjat! (Edith konyhája)

Üdv: Edith

Méhn Niki írta...

A csokis zabpelyhes keksszel én is szemezek már egy ideje. :) Ilyen esős, őszi időben a legjobb odakucorogni a kanapéra könyvvel, tejjel és csokis keksszel. Kedvet kaptam hozzá! :)))

Lilla írta...

ugye, hogy ugye... sajnos most kifogytam a könyvekből... és a kekszből is...

szepyke írta...

Még soha nem ettem zabpelyhes kekszet. Legalábbis azt hiszem, hogy még soha.

Lilla írta...

és kedves szepyke, mi tart vissza? :-)

Ottis írta...

Jó ötlet ez a kakaós variáció!

Névtelen írta...

nagyon jo kis süti!mogyoroval mennyei köszi a receptet:-)ERA

Lilla írta...

örülök, hogy tetszett :-)

Bori írta...

isteni jó keksz :-) már másodjára sütöm...

Névtelen írta...

Megsutottem,egy adag tésztából lett kókuszos, áfonyás és csokis.Tokeletes! Köszönöm.Hordom enni a munkába.