2010. január 19., kedd

Tortilla grillezett zöldségekkel

tortilla1

A nagy karácsonyi evések és a süteménydömping előtt próbáltam kevésbé hizlaló ételeket készíteni, hogy ne kezdjük meg a hízókúrát túlságosan korán. A paradicsom sajnos elég ízetlen volt, de a cukkini végre ismét normális méretű, nem 1 kilós tök-méretűek vannak belőle a boltban. Ez az összeállítás csak egy a sok lehetséges közül, kerülhet bele grillezett gomba vagy padlizsán is.

Hozzávalók:

  • 4 tortillalap
  • kevés olívaolaj
  • 1 saláta cukkini
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • tejföl
  • reszelt sajt

A cukkinit 3 mm vastag karikákra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot 3-4 karikára és a répát julienne-re vágom. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, és először mindkét oldalukon megsütöm a cukkini karikákat, majd a paprikát, és a paradicsomot. A már megsült zöldségeket tányérra szedem, ha szükséges még egy kis olajat öntök közben a serpenyőbe. Végül a sárgarépát sütöm meg, ráöntöm a balzsamecetet, és pár percig pirítom, amíg az ecet karamellizálódik, és vékonyan bevonja a répadarabokat. A tortillákra szedem a zöldséget, pár kanál tejfölt kanalazok rájuk, megszórom reszelt sajttal, félbehajtom, megtűzöm pár fogpiszkálóval és sütőben vagy mikróban összemelegítem.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csokoládés túrótorta A ribizlis túrótortának már az első falatánál eszembe jutott, hogy jó-jó, de ez rémesen ribizlis savanyú, sokkal jobban csúszna nekem gyümölcs helyett egy kis étcsokoládés ganache-sal a tetején. És valóban. Szerintem sokka… Tovább
  • Karfiolos quiche A karfiol általában levesként vagy rakott karfiolként kerül az asztalra, amikkel nincs is semmi baj, finom mindkettő, de egy sereg más ételt is készíthetünk, ebből a főzés közben igen erős szagú zöldségből. A karfiol egyéb… Tovább
  • Ribizlis túrótorta Az eredeti a NLK-s recept lett volna, ha nem olyan hanyagul olvasom el, ahogyan szoktam, illetve ha nem hagyok ki/helyettesítek egyes anyagokat élből mással. Így aztán több változtatás lett benne, mint eredetileg akartam. … Tovább
  • Nektarinos-joghurtos pohárkrém A barackok közül a nektarin az egyetlen, amit szeretek, ebben persze nagy szerepe van a többinél vékonyabb, szőrtelen héjnak. mindig vannak kattanásaim, most azt hiszem a tejföl-joghurt-túró-mascarpone vonal. Még joghurt f… Tovább
  • Gorgonzolás/tojáskrémes mini szendvicsek Foci vb- kaják utolsó felvonás. Úgy jött ki a hétvégén, hogy nem akartam semmi komolyabb kaját a bronzmeccshez és a döntőhöz, mert ettünk napközben éppen eleget, azaz pizza/hamburger/hot dog és társai kilőve. Pedig egy ide… Tovább