2010. január 15., péntek

Zöldséges marha ragu

marharagu2
Nagyon finom omlós, telt ízű étel született ebből a receptből. A mustáros burgonyapüré pedig egy nagyon kellemes meglepetés volt, tökéletesen illik a húshoz, és az elkészítése sem bonyolult: a szokásos módon elkészített burgonyapürébe 2 adagonként egy teáskanál mustárt keverek.
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg marhalapocka
  • 2 kis fej hagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1-1,5 dl vörösbor
  • 1 dl csirke alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 2-2 csipet majoranna, bazsalikom, oregano, kakukkfű
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
A húst nagyobb kockákra vágom, a hagymát meghámozom és nyolcadolom, a gombát pedig vékonyan felszeletelem. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, és 4-5 percig pirítom rajta a húst és a hagymát. Közben a paradicsomot nagyon apró kockákra vágom. A húshoz adom a gombát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Pár percig pirítom, majd hozzáadom az alaplevet, a bort és a zöldfűszereket, lefedem, és kis lángon egy órán át főzöm. Leveszem a fedőt, és nagy lángon pár perc alatt felére forralom a levét. A lisztet elkeverem egy kevés vízben, és besűrítem vele a mártást. Mustáros burgonyapürével tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Mustáros krumpli? Izgamas lehetett:) Szép hétvégét kívánok!

Lilla írta...

köszi :-)
az volt még nekem is tetszett pedig nem vagyok nagy mustár rajongó