2010. december 21., kedd

Karfiolos-sajtos gnocchi


A Nők Lapja konyhában találtam a receptet (Dolce Vita-é amúgy), amitől csak annyiban tértem el, hogy brokkoli helyett karfiolt használtam, és szerintem ez két adag csupán, nem négy. Legalábbis hétköznap ebédre, amikor mi csak egy fogást szoktunk enni, simán elfogy ennyi egyszerre.

Hozzávalók:
  • 50 dkg gnocchi
  • 1 kis fej karfiol
  • 10 dkg gorgonzola
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • só, bors
A rózsákra szedett karfiolt lobogó vízbe dobom és 8 perc főzés után hozzáadom a gnocchit. Együtt kapnak még 2 percet, majd leszűröm, és egy tűzálló tálba teszem. A fokhagymát apróra vágom, és nagyon kevés olajon pár percig sütöm, majd felöntöm a tejszínnel, és belekeverem a gorgonzolát, kevés sóval és borssal ízesítem. Miután a tejszín felforrt és a sajt elolvadt, a karfiolos gnocchira kanalazom, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütöm.
2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Narancsos pulykaA diéta és az egészséges étkezés jegyében jöjjön a következő recept. Egy adag energiatartalma 354 kcal (1481 kJ), zsírtartalma 0,55 dkg.Hozzávalók:45 dkg csíkokra vágott pulykamellfilé35 dkg főtt barna rizs23 dkg brokkoli3 dl… Tovább
  • Rakott karfiol Szeretem, meg egyszerű is, mert csupa egyszerű lépésből áll, de az utána következő mosogatást nagyon nem szeretem. Sőt mivel nincs túl sok fazekam, és minden méretből csak egy van, ezért jelen esetben közben is kellett pár… Tovább
  • Karfiolos rakott burgonya A klasszikus kolbászos tojásos rakott krumplit nem szeretem, ez a sajtos póréhagymás mártással nyakon öntött karfiolos változat viszont bármikor jöhet. Ha nem találunk koktélparadicsomot, paradicsomkarikákat, vagy aszalt p… Tovább
  • Gombás-rizses egytálétel Azt hiszem ez az idei utolsó lecsóra hasonlító fogás a konyhámban. Egy serpenyőben, 20 perc alatt elkészül a piláf módra gombával és zöldségekkel főzött rizs. Telítődtem a paradicsomos-paprikás ízvilággal, hamarosan jönnek… Tovább
  • Gombás-csirkés egytál Nagyon egyszerű étel, mindent bele kell tenni a tepsibe, és várni, amíg megsül. Én csak csirke alsócombokat használtam, de lehet egész combokból, vagy akár négybe vágott csirkéből is készíteni, nagyobb darabok setén tovább… Tovább

0 megjegyzés: