2009. november 5., csütörtök

Gombás-csirkés egytál

gombascsirke2

Nagyon egyszerű étel, mindent bele kell tenni a tepsibe, és várni, amíg megsül. Én csak csirke alsócombokat használtam, de lehet egész combokból, vagy akár négybe vágott csirkéből is készíteni, nagyobb darabok setén tovább kell lefedve puhítani. Csak a húst sózom meg a sütés előtt, a burgonyát csak tálalás után, ki-ki a saját tányérján, mert sokkal jobb lesz a burgonya, ha só nélkül sül.

Hozzávalók:

  • 10 csirke alsócomb (vagy ennek megfelelő mennyiségű tetszőlege csirke-alkatrész)
  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2-3 dl tejföl
  • olaj
  • só, bors
  • kakukkfű
  • 3 dl zöldség- vagy csirkealaplé
  • 1 csokor petrezselyem

A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeverés) és egy nagyobb tepsit kiolajozok. A burgonyát és a gombát megtisztítom, és karikákra vágom. A tepsibe egy sor burgonyát terítek, rárakom a csirkecombokat, és megsózom. A tetején elosztom a gombaszeleteket, és megszórom a petrezselyemmel és némi kakukkfűvel, és rákanalazom a tejföl felét. Beborítom a maradék burgonyával, rápötyögtetem a maradék tejfölt, meglocsolom az alaplével, lefedem alufóliával, és 45 percig sütöm. Leveszem az alufóliát, és ha megpuhult, fedő nélkül addig sütöm, amíg megpirul a teteje.

4-5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: