Azt hiszem ez az idei utolsó lecsóra hasonlító fogás a konyhámban. Egy serpenyőben, 20 perc alatt elkészül a piláf módra gombával és zöldségekkel főzött rizs. Telítődtem a paradicsomos-paprikás ízvilággal, hamarosan jönnek majd a sütőtökös ételek.
Hozzávalók:
- 20 dkg hosszúszemű rizs
- 20-25 dkg csiperkegomba
- 2 piros kaliforniai paprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 40 dkg darabolt paradicsomkonzerv
- petrezselyem
- só, bors
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- 4,5 dl zöldség alaplé
- 1 teáskanál kakukkfű
A paprikát csíkokra, a hagymát kis kockákra, a gombát szeletekre vágom. Az olajon üvegesre párolom a hagymát, hozzáadom a gombát, a zúzott fokhagyma gerezdeket, a kakukkfüvet, és még öt percig párolom. Belekeverem az átmosott rizst, átforgatom, hogy mindenhol érje az olaj, majd hozzáadom a paprikát, az alaplevet és a paradicsomkonzervet, összekeverem, és lefedve, kis lángon 20 percig főzöm. Sózom, borsozom, és petrezselyemmel megszórva tálalom.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése