2011. január 30., vasárnap

Almás répasaláta

Könnyű téli saláta, vacsorára vagy hús stb. mellé. Én nem fűszereztem, sóval és borssal sem, mert az almát, a répát és a főtt tojást is magában, só nélkül eszem, tehát a keverékükhöz sem kell (és nem is kellett….).

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 1 zöldalma
  • 3 tojás
  • 1 kis doboz joghurt
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • (esetleg só, bors, én nem raktam egyiket sem)

A tojásokat megfőzöm, félreteszem hűlni, majd megpucolom. Kivágom az almák magházát, felkockázom, tálba teszem, összekeverem a citromlével, majd a majonézzel és a joghurttal. A sárgarépákat megpucolom, lereszelem, és az almához keverem. A tojásokat csíkokra vágom, és belekeverem a salátába. Azonnal fogyasztható.

0 megjegyzés: