Hozzávalók:
- 1 csomag (50 dkg) gnocchi
- 25 dkg kockákra vágott csirkemellfilé
- 80-90 dkg sütőtök (héjastul)
- 2 dl főzőtejszín (10%-os is elég)
- 2-3 marék sajt
- 1 nagy hagyma
- 7-8 dkg húsos szalonna
- só, bors, szerecsendió
- 1 pohár fehérbor
A hagymát és a szalonnát apróra vágom, és ha szükséges, kevés olaj hozzáadásával egy nagy serpenyőben pár percig sütöm. A sütőtököt megtisztítom, és kis kockákra vágom. A szalonnához adom ahúst, és addig sütöm, amíg a mindenhol kifehéredik, majd felöntöm a borral, és belekeverem a sütőtököt. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem, belekeverem a tejszínt, és kb. 10-15 percig főzöm. Közben, ha szükséges, adok még hozzá vizet, akkor jó, ha elég sok leve van, mert ebben fog majd a gnocchi is főni. Végül összekeverem a gnocchival, tűzálló tálba öntöm, a tetejét megszórom sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején (ennyi idő alatta gnocchi is megpuhul).
4 fős adag.
2 megjegyzés:
Kedves Lilla!
Kattints kérlek a blogomra, van számodra egy kis meglepim:)
www.szofika-a-konyhaban.blogspot.com
Üdv:
Szofika
Nekem is!:) A szerverem addig szórakozott ameddig megelőztek. Nézz be hozzám! Ez a gnocchi...
Nagyon jól néz ki benne a sárga!
Megjegyzés küldése