A tőkehalfiléket általában nem fagyosan teszem a sütőbe, hanem egy tányérra téve előbb kiolvasztom őket. Így kétszer kell alóla kiönteni egy csomó nedvességet, ami elég bosszantó és nem túl szimpatikus dolog számomra. Most változtattam a szokásos elkészítésen, nem csak megszórtam némi fűszerrel, hanem fűszeres morzsát nyomkodtam (igazából Levi nyomkodta) a tetejére. Így sütés közben nem állt a hal a vízben, gondolom beszívta a morzsa, és abból elpárolgott. Egy igazi csoda. :-)
Hozzávalók:
- 25 dkg tőkehal filé
- 2 kis kétszersült
- tökmag
- tárkony
- reszelt parmezán
- citromlé
- só, bors
- tej
A kétszersültet összetöröm, meglocsolom tejjel és citromlével, parmezánt, tárkonyt, összevágott tökmagot keverek bele, és kevés sóval és borssal ízesítem. Kicsit ragacsos, összenyomkodható, nem rommá ázott állaga kell legyen. A halszeleteket tepsibe teszem, rányomkodom a fűszeres morzsát, és előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm (akkor jó ha a morzsa megpirult a tetején). Tetszőleges körettel (nálam ez most sült sárgarépa és hasábburgonya volt) tálalom.
1 fős adag.
1 megjegyzés:
Guszta nagyon!
Megjegyzés küldése