2011. január 21., péntek

Morzsás sült hal

A tőkehalfiléket általában nem fagyosan teszem a sütőbe, hanem egy tányérra téve előbb kiolvasztom őket. Így kétszer kell alóla kiönteni egy csomó nedvességet, ami elég bosszantó és nem túl szimpatikus dolog számomra. Most változtattam a szokásos elkészítésen, nem csak megszórtam némi fűszerrel, hanem fűszeres morzsát nyomkodtam (igazából Levi nyomkodta) a tetejére. Így sütés közben nem állt a hal a vízben, gondolom beszívta a morzsa, és abból elpárolgott. Egy igazi csoda. :-)

Hozzávalók:

  • 25 dkg tőkehal filé
  • 2 kis kétszersült
  • tökmag
  • tárkony
  • reszelt parmezán
  • citromlé
  • só, bors
  • tej

A kétszersültet összetöröm, meglocsolom tejjel és citromlével, parmezánt, tárkonyt, összevágott tökmagot keverek bele, és kevés sóval és borssal ízesítem. Kicsit ragacsos, összenyomkodható, nem rommá ázott állaga kell legyen. A halszeleteket tepsibe teszem, rányomkodom a fűszeres morzsát, és előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm (akkor jó ha a morzsa megpirult a tetején). Tetszőleges körettel (nálam ez most sült sárgarépa és hasábburgonya volt) tálalom.

1 fős adag.

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Guszta nagyon!