Hozzávalók:
- kb. 18 dkg kínai tészta (nekem ez 3 “kocka” volt, a fél kilós csomagban ugyanis 8 van)
- 1 kis hagyma vagy 2-3 szál újhagyma
- 3 evőkanál tejszín (vagy mascarpone)
- 25 dkg gomba
- 1 teáskanál olaj
- só, bors, kakukkfű
- 1 nagy marék szeletelt mandula
A mandulát teflonserpenyőben szárazon megpirítom és félreteszem, a gombát (és az újhagymát) felszeletelem,a hagymát apróra vágom. Egy fazékban vizet forralok a tésztának, majd pár perc alatt megfőzöm. Egy kisebb edényben felhevítem az olajat, pár percig sütöm benne a hagymát, hozzáadom a gombát, átforgatom, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezem, majd hozzá keverem tejszínt. Összeforralom, összekeverem a lecsöpögtetett tésztával, és a mandulával megszórva tálalom.
2 fős adag.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése