2011. január 14., péntek

Kínai tészta gombával és mandulával


IMG_6569

Hozzávalók:

  • kb. 18 dkg kínai tészta (nekem ez 3 “kocka” volt, a fél kilós csomagban ugyanis 8 van)
  • 1 kis hagyma vagy 2-3 szál újhagyma
  • 3 evőkanál tejszín (vagy mascarpone)
  • 25 dkg gomba
  • 1 teáskanál olaj
  • só, bors, kakukkfű
  • 1 nagy marék szeletelt mandula

A mandulát teflonserpenyőben szárazon megpirítom és félreteszem, a gombát (és az újhagymát) felszeletelem,a  hagymát apróra vágom. Egy fazékban vizet forralok a tésztának, majd pár perc alatt megfőzöm. Egy kisebb edényben felhevítem az olajat, pár percig sütöm benne a hagymát, hozzáadom a gombát, átforgatom, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezem, majd hozzá keverem  tejszínt. Összeforralom, összekeverem a lecsöpögtetett tésztával, és a mandulával megszórva tálalom.

2 fős adag.

0 megjegyzés: