2011. június 11., szombat

Sajtos tonhal-fasírt

Azért főzök is, nem csak tanulok, meg délután szunyókálok (a kettő között szoros összefüggés van), sőt időnként még újdonságokat is (ma thai csirkeleves és new york cheesecake volt). Egyik nap hét közben például Levinek ezt a tonhal-fasírtot. Az alapul szolgáló recept (GoodFood) szerint ez gyerek-étel, de én nem kategorizálnám ilyen “szigorúan”. Gyorsan elkészül, nem halszagú, és a kis tonhalkonzervből pont egy (felnőtt) adag jön ki, a mi kétszemélyes, de halevés szempontjából csak egyszemélyes háztartásunkba tökéletes.

Hozzávalók:

  • 1 kis doboz tonhalkonzerv (80-85 g)
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 1 marék reszelt sajt
  • 1 tojásfehérje
  • kevés olaj a sütéshez

A tonhalról leöntöm az olajat, egy tálba teszem, villával szétnyomkodom. Hozzáadom a zsemlemorzsát, a sajtot és a tojásfehérjét, és alaposan összegyúrom. Golyókat formázok belőle (7-9 darabot), és kevés olajon megsütöm. Salátával, steakburgonyával, ketchuppel tálalom.

1 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tonhalas burgonyapogácsa paradicsomöntettel Én nem eszem halat semmilyen formában, de „egyesek” rájöttek, hogy szeretik, és az eddiginél gyakrabban ennének. Engedtem hát a nyomásnak és tonhalas burgonya-fasírtokat sütöttem. A tonhalas-burgonyás massza nagyon jól for… Tovább
  • Halfilé zöldfűszerekkel A pangasius-filé semlegesebb ízét remekül kiegészíti a savanykás fűszerezés. A szeleteket lehet serpenyőben is sütni, nagyobb adag esetén célszerűbb elővenni a tepsit – jó ha van benne grillrács, a hús nem „ázik el” a távo… Tovább
  • Tonhalas tésztasaláta Újabban kb. heti egyszer halat kell készítenem, mert kiderült, hogy igény van rá. Mivel engem az egész műfaj nem igazán vonz (finoman szólva), ezért az alapanyagok köre korlátozott – tonhalkonzerv, lazac szelet, pangasius … Tovább
  • Lazac avokádóval és grapefruittal A múlt héten bevásároltunk avokádóból, és gyorsan kellett velük kezdeni valamit, mert elérték a megfelelően érett állapotot. Volt a fagyasztóban lazac, úgyhogy már csak egy érett vörös húsú grapefruitot kellett hozzá venne… Tovább
  • Rakott tőkehal Tőkehalat még sosem vettem ezelőtt, egy alkalom után a tapasztalatok: kiolvasztás közben elég sok vizet engedett magából, sütés előtt ezért érdemes felolvasztani, különben főzés lesz a dologból, az eddig elfogyasztott két … Tovább

0 megjegyzés: