A pangasius-filé semlegesebb ízét remekül kiegészíti a savanykás fűszerezés. A szeleteket lehet serpenyőben is sütni, nagyobb adag esetén célszerűbb elővenni a tepsit – jó ha van benne grillrács, a hús nem „ázik el” a távozó nedvességtől.
Hozzávalók:
- pangasius filé
- lime/citrom
- kapribogyó
- snidling
- só, bors
- citromlé
- pár marék zöldbab
A halszeleteket egy grillbetétes tepsibe fektetem, sózom, borsozom és meglocsolom kevés lime-lével. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütöm őket. Közben egy kanál olajon megpárolom a zöldbabot. Tálaláskor a halszeletekre kapribogyót és összevágott snidlinget szórok. A zöldbabbal és citrom vagy lime karikákkal tálalom. A frissen rácsavart citromlé nagyon sokat dob az ízén.
Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése