2009. március 29., vasárnap

Halfilé zöldfűszerekkel

A pangasius-filé semlegesebb ízét remekül kiegészíti a savanykás fűszerezés. A szeleteket lehet serpenyőben is sütni, nagyobb adag esetén célszerűbb elővenni a tepsit – jó ha van benne grillrács, a hús nem „ázik el” a távozó nedvességtől.

Hozzávalók:

  • pangasius filé
  • lime/citrom
  • kapribogyó
  • snidling
  • só, bors
  • citromlé
  • pár marék zöldbab

A halszeleteket egy grillbetétes tepsibe fektetem, sózom, borsozom és meglocsolom kevés lime-lével. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütöm őket. Közben egy kanál olajon megpárolom a zöldbabot. Tálaláskor a halszeletekre kapribogyót és összevágott snidlinget szórok. A zöldbabbal és citrom vagy lime karikákkal tálalom. A frissen rácsavart citromlé nagyon sokat dob az ízén.

Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: