2011. július 17., vasárnap

Karamell jégkrém

Ebben a hónapban megjelent pár receptem a Kifőztükben :-) Jellemző módon, egy mac’n’cheese variáció, egy hamburger, és két jégkrém. Elég sokféle jégkrémet csináltam már idén ezekkel az IKEÁ-s formákkal, és azt hiszem ez eddig az abszolút top 1. Fagylaltgép nélkül sem fagy kőkeményre (hát hiába, a sok zsír megteszi a hatását), és csodálatosan karamelles. A recept pedig pofonegyszerű.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál dulce de leche
  • 100 g tejszín
  • 100 g sűrített tej (nem cukrozott)
  • 80 g tej

Az összes hozzávalót összekeverem, és jégkrémformába öntve megfagyasztom.

kb. 6 darab lesz belőle (a forma méretétől függ).

Kapcsolódó bejegyzések

  • Málnás pohárkrém Karácsonykor ezt az egyszerű desszertet készítettem - nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom. A “365 nap vackok nélkül” kapcsán pár megjegyzés: babapiskóta és babapiskóta között elég nagy különbségek vannak, ami az összetev… Tovább
  • Mogyoróvajas brownie Terveim szerint visszatértem a normál/rendszeres blogoláshoz, mert a lakáscsere / költözés / felújítás túljutott a legrázósabb szakaszon. Azaz végre megint van működő, főzőlappal-sütővel felszerelt konyhám. Nem mondom, el le… Tovább
  • Csörögefánk Nem csak szuper-egészséges vegetáriánus ételek készülnek, és más könyvet is felcsapok időnként, nem csak a Meatless-t. Most az IKEA-s süteményes könyvet vettem elő, és kipróbáltam a csörögefánkot. Nem rossz-nem rossz, de mar… Tovább
  • Bounty torta A recept alapja a Táfelspicc-ről van (ez se gyakran fordul elő velem). Szembejött a kókusz és a csokoládé, és tudtam, hogy nekem ez KELL. Mivel kettőnk közül csak én ehetek olajos magvakat, külön sütni-főzni meg utálok, ezér… Tovább
  • Tejcsokoládés és vegán barackos shake Kicsit halvány a képen a tejcsokis shake, de tényleg csokis és nem epres, aminek sokkal inkább kinéz. Egy tejes, egy vegán. Mindenkinek amit szeret. Nyár elején vettem egy fagyigépet, két kis tartályban (talán 3 decisek) kev… Tovább

0 megjegyzés: