2011. május 30., hétfő

Citromos-joghurt jégkrém

Hugi hozott nekem egy jégkrém-formát az IKEÁ-ból, amit végre kipróbáltunk (azaz sikerült a fagyasztóból kienni annyi dolgot, hogy végre befért). Pont olyan magas, hogy kényelmesen elfér a mini 19 literes fagyasztó rekeszben (mondjuk a hűtő is a svédektől van, szóval legyenek is kompatibilisek egymással…)

Nagyon jó kis játék ez, szerintem egész nyáron használni fogom, mivel gyakorlatilag végtelen mennyiségű fagylaltot bírunk elfogyasztani, és így legalább tudom miből készül (illetve nem kell nagyítóval olvasgatnom a csomagolást, aztán meg győzködni magam, hogy nem gáz az a kb. 30 összetevő ami egy darab incifinci pálcás fagyiban van)

Már a fagyasztóban várja sorsát az epres-fehércsokoládés… Meg lesz kávés, meg túrós, meg csokoládés, meg nutellás, meg karamellás… meg nem is tudom, mindenféle :-)

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg fehércsokoládé
  • 2,5 dkg tejszín
  • kb. 25-30 dkg (görög) joghurt
  • kb. másfél citrom leve
  • ízlés szerint cukor (ez nekem egy púpozott teáskanálnyi volt)

A fehércsokoládét összetöröm, hozzáöntöm a tejszínt, és mikróban vagy gőz fölött addig melegítem, amíg felolvad a csokoládé. Hozzáadom a joghurtot és a citromlevet, majd megkóstolom, hogy kell-e még bele citromlé vagy cukor. Egy kis reszelt citromhéj is kerülhet bele, de kizárólag biocitromból, a nem bio-nak a héja mindenféle egészségre ártalmas ocsmányságot tartalmaz (és se a sikálás se egyéb praktikák nem szedik le). A formákba öntöm, és beteszem a fagyasztóba.

6 darab lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Nektarin smoothie Eper rég nincs, úgyhogy új gyümölcs után kellett néznünk, amivel a reggeli vitamin-bombánkat elkészíthetjük.Őszibarackból is jó, ha épp az van kéznél, de azt meg szoktam hámozni, a nektarin pedig megy bele, úgy, ahogy van (-… Tovább
  • Édesburgonya tócsni …illetve a könyvben, ahonnan a recept van, latkes. A lényeg ugyanaz, valamilyen földben termő zöldség (burgonya, répa, édesburgonya…) lereszelve, különböző hagymákkal ízesítve + tojás, liszt, és végül olajban megsütve. Hozzá… Tovább
  • Perecbundás csirke mézes-mustáros mártással Újabb recept a márciusi GoodFoodból, amin kicsit változtattam csak – combfilét ajánl hozzá, én inkább mellből csináltam, most az volt a szimpatikusabb, és a mártás kapott egy joghurtos/kefires alapot.A köret répa-burgonya tó… Tovább
  • Alma-eper smoothie A múltkor kb. egy hétig szinte minden nap ezt reggeliztük. Na jó én ezt reggeliztem, Levi pedig valami “komolyabbat” és mellé elszürcsölt ebből egy adagot.Az amúgy nem annyira szuper eperből is jó lesz (és most még könnyű ne… Tovább
  • Meleg saláta húspogácsával A márciusi GoodFoodból van a recept, amin kicsit változtattam az itthon fellelhető alapanyagok és a preferenciáink miatt.Fitness is, wellness is, gyorsan is elkészül. Csak a grillserpenyőt utálom elmosogatni.De ez még végül … Tovább

1 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Olyan nagy kedvet kaptam ilyet én is veszek