Az eredeti recept innen van, annyit kellett rajta változtatnom, hogy nekem 3 evőkanál zsemlemorzsa nem volt elég (és ennek megfelelően kihagytam a tejfölt). Lehet hogy az volt a baj, hogy nem nyomkodtam ki eléggé a cukkinit, mert nem sóztam meg (nem akartam megsózni, elég az, ami a sajtban van), és ezért több morzsára volt szükség a megfelelő állaghoz. Úgyhogy a zsemlemorzsa mennyiség szerintem csak iránymutató, annyit kell beletenni, hogy megfelelően lehessen formázni, és aztán kellően gyorsan süljön. Amúgy nagyon finom, ketchupbe tunkolva egy kis salátával és/vagy krumplival. Salátával akartam enni, de nem sikerült megfelelőt találni a boltban.
Hozzávalók:
- kb. 70 dkg cukkini
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej hagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- zsemlemorzsa (3 evőkanál biztos, aztán jön a próbálgatás)
- ha megbírja az állaga, 2 evőkanál tejföl
- olaja sütéshez
A cukkinit lereszelem, nagyon alaposan kinyomkodom, majd összekeverem a zúzott fokhagymával, az apróra vágott hagymával, a tojásokkal, a sajttal és a zsemlemorzsával. Kis golyókat formázok belőle, és forró olajban megsütöm.
4 nagy adag lesz belőle.
Most volt egy heurékám, lehet h zsemlemorzsa helyett jobb lenne bele egy főtt szétnyomott krumpli, a püréből kiindulva jó sok nedvességet tud felvenni, vagy esetleg burgonyapehely.
1 megjegyzés:
Lilla vittem a cukkinis fasirtot is,biztos nagyon finom!!!minden ami cukkinis.
Megjegyzés küldése