2012. május 14., hétfő

Fetakrémleves


Május elsején ettem ilyet a Bisztronómiában, és megpróbáltam itthon lekoppintani. A pontos összetételt illetően nem tudom mennyire járok közel az eredetihez, ízre elégedett vagyok. A zöldségaprítás eltart egy darabig, de azon kívül másodpercek alatt elkészül. Tényleg.
Hozzávalók:
  • 1 nagy doboz (45 dkg) natúr joghurt
  • kb. 20 dkg feta
  • 1-2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • oregánó
“levesbetétnek”
  • apróra vágott retek, paradicsom (kimagozva!), uborka
  • felszeletelt zöld olajbogyó
A joghurtot, a fetát, az olajat, a citromlevet és az oregánót összeturmixolom, behűtöm (ha a joghurt és a sajt hideg volt, ez elmaradhat). Tálkákba adagolom, és beleszórom a “levesbetétet”. Tálaláskor lehet még rá locsolni egy kevés olívaolajat.
4 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sajtburger – sajtos makaróni (Cheeseburger mac) Na ez teljesen saját fejlesztés. Miközben a pásztorpite-makarónit ettem, bevillant valami. Darált hús… Hamburger…. Hmmm… sajtburger. Akkor sajtburger mac. Hús. Paradicsom. Jégsaláta. Hagyma. Ecetes uborka. Hamburgerszósz. És… Tovább
  • Zöldséges szendvics – “Végigfőzni a Meatless-t” Dobpergés, tádám, első recept a könyvből: egy szuper zöldséges szendvics.Eredeti nevén California Veggie Sandwich.Hosszan nem is részletezném. Hozzávalók: 2 szelet kenyér, kicsit megpirítva (lehetőleg magos) lágy zöldfűszer… Tovább
  • Fattoush fetával – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb elmondhatatlanul sok munkával járó recept… Eltartott vagy 5-6 percig. Ha valaki lassabban pucol hagymát és darabol, lehet hogy 10 percre lesz szüksége. Durva, mi? Hozzávalók: 1 vörös vesebab konzerv, átöblítve és lesz… Tovább
  • Ananász-uborka salsa Tovább tartott ezt a kis ábrát elkészíteni, mint magát az ételt :-).Van fotó is, megmutatom azt is: A recept ismét Sarah Carey, és Everyday Food, csak én kihagytam a chilit, mert puhányok vagyunk. Nem jut eszembe semmi okoss… Tovább
  • Céklakrém II. Hasonló készült már sokszor. Most – bár nem látszik – némi extra ízesítő is került a cékla mellé, olyan ami-a-hűtőben-van alapon.A céklát most csak főztem, nem volt kedvem a 30+ fokban egy icipici cékla miatt bekapcsolni a s… Tovább

0 megjegyzés: