2013. augusztus 29., csütörtök

Ananász-uborka salsa

salsa

Tovább tartott ezt a kis ábrát elkészíteni, mint magát az ételt :-).
Van fotó is, megmutatom azt is:

A recept ismét Sarah Carey, és Everyday Food, csak én kihagytam a chilit, mert puhányok vagyunk. Nem jut eszembe semmi okosság, csak hogy gyors, egyszerű, nagyon finom és jól megy grillezett hal vagy csirke mellé.

Hozzávalók:

  • 1 ananász, vagy 1 ananászkonzerv leszűrve
  • fél kígyóuborka (meghámozva, vagy anélkül, ahogy szimpatikusabb)
  • 2 újhagyma
  • 1 lime leve
  • 1 kanál méz
  • friss bazsalikom

Az ananászt és az uborkát kis kockákra vágom, a hagymát nagyon vékonyan felszeletelem, és összekeverem. Hozzáadom a mézet, a lime-levet, pár kanál apróra vágott bazsalikomot, összeforgatom.Tálalásig hűtőbe teszem.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Taboulleh Igazi kánikulai fogás, mert se a sütőt, se a tűzhelyet (sőt még a mikrót vagy a vízforralót) sem kell bekapcsolni hozzá. Magában is kiváló, de grillezett húsokhoz is jó köretnek. A bulgurt éretlen búzaszemből készítik, és … Tovább
  • Csirkés újhagymás pite Könnyű nyári egytálétel, nem igényel hosszas, izzasztó konyhai tevékenykedést. A tűzhely mellett keveset kell vele állni, a sütőben meg elvan magában. A réteslappal készülő ételek általában csak frissen jók, ez azonban – m… Tovább
  • Serpenyős kínai tésztás csirke Gyorsan összedobható, legtovább a hús és a zöldség felvagdosása tart. A tésztát (kínai tojásos) nem kell főzni, csak forró vízzel leönteni, és kb. 5 percig állni hagyni (kóstolás! nem mindegyik ugyanolyan gyorsan puhul meg… Tovább
  • Zöldséges thai serpenyős csirke Nagyon nehezen sikerült összehozni ezt az ételt, negyedik vagy ötödik helyen sikerült csak normális kaliforniai paprikát vennem (ott sem sikerült egy zöldet egy pirosat, csak két pirosat, de az akkor már mindegy volt), job… Tovább
  • Kókusztejes-chilis csirkehús Thai (vagy thai jellegű, annyira nem vagyok ebben otthon) fogás. A kókusztej-mogyoróvaj nagyszerű páros, tökéletesen illik a csirkehúshoz. Van egy hasonló leves receptem is, azt azonban érdekes módon kevesebben díjazzák, m… Tovább

3 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Imádom ezt az ábrát!

Lilla írta...

köszi :-)

Emi írta...

Én nagyon szeretném! Ügyes az ábra, hát így is lehet receptet írni :)