2009. június 8., hétfő

Zöldséges thai serpenyős csirke

Nagyon nehezen sikerült összehozni ezt az ételt, negyedik vagy ötödik helyen sikerült csak normális kaliforniai paprikát vennem (ott sem sikerült egy zöldet egy pirosat, csak két pirosat, de az akkor már mindegy volt), jobban hasonlítottak mazsolára, mint paprikára olyan ráncosak voltak… Négy személyes adaghoz elkél a wok, mert még a nagy serpenyőben is nehéz volt kavarni. Valamint tovább is kellett kicsit a cukkínivel sütni, mint a receptben előírt egy perc, mire mindenhol kicsit összeesett.

Hozzávalók:

  • 35 dkg csíkokra vágott csirkehús
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
  • 2 közepes vagy 3 kicsi cukkíni
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 chilipaprika
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 2,5 cm gyömbér
  • 2 evőkanál darált mandula
  • 1 evőkanál Worcestershire-mártás
  • 1 dl kókusztej
  • fahéj, só, bors

Az újhagymát felkarikázom, a paprikát csíkokra vágom, a gyömbért lereszelem, a chilit és a fokhagymát finomra vágom. Wokban vagy nagyon nagy serpenyőben felhevítem a szezámolajat, és 4-5 perc alatt megsütöm benne a csirkehúst. Sózom, borsozom, és a hagymával, chilivel, fokhagymával és a gyömbérrel újabb 2 percig sütöm. Belekeverem a cukkínit és a paprikát, és addig sütöm, amíg egy kicsit összeesik az összes zöldség. Hozzáadom a kókusztejet, a mandulát, a Worcestershire-mártást, egy kevés fahéjat, átforgatom és azonnal tálalom.

4 fős adag, nagyobb étkűeknek egy kis ázsiai tésztával. Eredetileg a női lapozón.

Jó kis reggae-beütéses csajzene. A videó eléggé Gilmore Girl-ös, mintha Stars Hollow főterén táncolnának…

 

0 megjegyzés: