Thai (vagy thai jellegű, annyira nem vagyok ebben otthon) fogás. A kókusztej-mogyoróvaj nagyszerű páros, tökéletesen illik a csirkehúshoz. Van egy hasonló leves receptem is, azt azonban érdekes módon kevesebben díjazzák, mint ezt az egyszerű húsételt. Zöldcitromot ír a recept, sokkal különlegesebb ízt ad neki, mint a „hagyományos” sárga. Ha azonban nem találunk limeot, jó a citrom is, de annak elég a fele.
Hozzávalók:
- 30 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkehús
- 1 dl tyúkhúsleves
- 2 dl kókusztej
- 2-3 újhagyma
- 1 kis chilipaprika vagy ízlés szerint chilipor
- 3 púpos evőkanál mogyoróvaj
- 1 evőkanál olaj
- só
- 1 zöldcitrom
Wokban vagy egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat, és aranybarnára pirítom a felcsíkozott csirkehúst. Hozzáadom a felkarikázott újhagymát (és a felkarikázott chilipaprikát, ha abból készítem), és pár percig együtt pirítom. Felöntöm a húslevessel és a kókusztejjel, belekeverem a mogyoróvajat, a citrom reszelt héját, és a levét. Alacsony lángon 5 percig forralom. Ha szükséges, megsózom. Főtt rizzsel tálalom (legjobb hozzá a thai jázminrizs).
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése