2009. május 27., szerda

Kókusztejes-chilis csirkehús

kokusztejescsirke2

Thai (vagy thai jellegű, annyira nem vagyok ebben otthon) fogás. A kókusztej-mogyoróvaj nagyszerű páros, tökéletesen illik a csirkehúshoz. Van egy hasonló leves receptem is, azt azonban érdekes módon kevesebben díjazzák, mint ezt az egyszerű húsételt. Zöldcitromot ír a recept, sokkal különlegesebb ízt ad neki, mint a „hagyományos” sárga. Ha azonban nem találunk limeot, jó a citrom is, de annak elég a fele.

Hozzávalók:

  • 30 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkehús
  • 1 dl tyúkhúsleves
  • 2 dl kókusztej
  • 2-3 újhagyma
  • 1 kis chilipaprika vagy ízlés szerint chilipor
  • 3 púpos evőkanál mogyoróvaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 zöldcitrom

Wokban vagy egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat, és aranybarnára pirítom a felcsíkozott csirkehúst. Hozzáadom a felkarikázott újhagymát (és a felkarikázott chilipaprikát, ha abból készítem), és pár percig együtt pirítom. Felöntöm a húslevessel és a kókusztejjel, belekeverem a mogyoróvajat, a citrom reszelt héját, és a levét. Alacsony lángon 5 percig forralom. Ha szükséges, megsózom. Főtt rizzsel tálalom (legjobb hozzá a thai jázminrizs).

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: