2013. október 26., szombat

“30 nap vackok nélkül” – 23. nap

reggeli:
narancslé, tea
ebéd:
spenótos-ricottás ravioli
uzsonna:
csokoládés-lekváros kosárka
vacsora:
póréhagymaleves, sör, gorgonzola mártogatós + paprika

A ravioli nagyon jól sikerült, és ami különösen pozitív benne, hogy nem bolti csak-megfőzöm-termék, hanem én csináltam. De azért túlzásokba nem esünk, nem álltam neki tésztát gyúrni-nyújtani, hanem kivettem a fagyasztóból egy csomag won-ton tésztalapot (liszt, víz, só, pálmaolaj), és abba csomagoltam a ricottás-spenótos tölteléket (Sarah Carey – az igazi házi istennő). Rá házi paradicsomszósz és parmezán.
Azóta már kiderült, hogy a fagyasztást is jól bírja, egy dobozba tettem a “fölösleget, picit megszórtam liszttel, majd amikor pár nappal később rám tört az éhenhalok-hol-az-ebéd, csak bedobáltam a fagyott tésztabatyukat a lobogó forró vízbe és pár perc alatt megfőztem. (Mivel a won-ton lap nagyon vékony, a töltelék pedig nyersen is fogyasztható, tényleg csak annyi a főzés, amig feljön a víz tetejére, és már kapom is ki a szűrőkanállal).

A sütemény nagyon jó, de hiba volt kihagyni a tésztakosárkák vaksütését. Azóta már szereztem pitesúlyt, úgyhogy lesz ismétlés, meg fotó, jön majd a blogra.

A gorgonzola mártogatós (gorgonzola, joghurt, majonéz, aprítóval krémesre) meg a kedvenc esti nassolnivalóm. Sok-sok csíkokra vágott paprikával.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Könyvajánló: Moholy-Nagy László – Az anyagtól az építészetig Kivételesen nem regény akadt a kezembe, hanem “szakmai” olvasgatnivaló. A BAUHAUS az egyik nagy idolom az építészetben. Elképesztő, amit pár év alatt Weimarban, illetve később Dessauban létrehoztak. Az alkotó folyamat mögö… Tovább
  • Mongozo - So fa(i)r so goodEzt a posztot Dorkának ajánlom, akivel eme remek nedűt volt szerencsém megismerni. Azt hiszem az érdekes a legjobb jelző a kókuszos sörre. Tényleg kókuszos és sör is. 3,5%-os, tehát nem a Radlerrel egy kategória, ami 1,2%, ha… Tovább
  • Fun factA spárga (Asparagus officinalis) megváltoztatja a vizelet szagát. Szerintem a fehér jobban, mint a zöld. Az infóért köszönet Dr Julcsinak.… Tovább
  • ÖnkéntességTegnap három órán át segítettem borítékolni a HuMuSz házban, mint önkéntes. Kellemesen elfáradtam a végére. Szeretem néha a monoton munkákat – sraffozás, gyöngyfűzés és társai – kikapcsolják és kitisztítják az agyamat. És per… Tovább
  • Mit alkottam az elmúlt egy hétben......a konyhában semmit. Legalábbis az én fogalmaim szerint. Sok teát (egy hete vagyok lassan beteg) és két adag pudingot. Az egyiket főzni sem kellett. Szégyen gyalázat. És ami a legrosszabb hiányzik a főzés, és miközben rajzo… Tovább

0 megjegyzés: