2014. február 12., szerda

Tofu-rántotta – “Végigfőzni a Meatless-t”

A múltkori tofus ételhez csak fél csomag kellett, úgyhogy másnap reggel ezt reggeliztük. “Rántotta” tofuból. Némi zöldfélével. Amúgy elég vicces, tényleg egész rántotta-szerű. Persze ebbe is kellett volna egy kanál reszelt gyömbér. De azt nyilván kihagytam.

Hozzávalók:

  • 10-15 dkg tofu (fél csomag), villával összetörve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél lilahagyma vagy 3-4 szál újhagyma, finomra vágva
  • 0,5 teáskanál kurkuma
  • 1-2 marék spenót, mángold, vagy leveles kel (én bébispenótot használtam, a nagyobb leveleket kb. 2x2 cm-es darabokra kell tépni)
  • só, bors

Egy serpenyőben felhevítem az olajat, és gyakori keverés mellett 3-4 percig sütöm a hagymát, a fokhagymát és a kurkumát. Hozzáadom a zöldféléket*, majd miután összeestek a tofut. Kevergetve addig főzöm, amíg minden átmelegszik (kb. 2 perc). Azonnal tálalom – pirítóssal, rizzsel, vagy tortillába tekerve.

2 adag lesz belőle

*a bébispenót rögtön összeesik,a  többi zöldfélénél szükség lehet 1-2 evőkanál vízre és 2-3 percre.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gombás frittata Új szakácskönyvek, új főzős újság, és most időm is van végre egy kicsi, úgyhogy visszatértem a konyhába! :-)Az egyik szerzeményem Martha Stewart “birodalmából” származik: “Power Foods: 150 Delicious Recipes with the 38 Healt… Tovább
  • Eper-kecskesajt-balzsamecet Rozsos buci, kecskesajt, eper és harmadára beforralt balzsamecet. Ennyi. … Tovább
  • Alma-eper smoothie A múltkor kb. egy hétig szinte minden nap ezt reggeliztük. Na jó én ezt reggeliztem, Levi pedig valami “komolyabbat” és mellé elszürcsölt ebből egy adagot.Az amúgy nem annyira szuper eperből is jó lesz (és most még könnyű ne… Tovább
  • Tönkölylisztes-kókuszos amerikai palacsinta A – jó ideje – szokásos recepten változtattam egy kicsit.Jó ideje teljes kiőrlésű tönkölylisztből csináljuk, most pedig a liszt harmadát kókuszreszelékre cseréltem. Hozzávalók 4 dkg kókuszreszelék 8 dkg teljeskiőrlésű tönkö… Tovább
  • Céklás szendvicskrém Már csak ennyi maradt belőle, mire észbe kaptam, hogy le kéne fotózni, mert még nem szerepel a blogon (és ez már a sokadik adag ami elkészült).Az eredeti itt található.Nagyon egyszerű, jól záródó üvegben elvan pár napig a hű… Tovább

0 megjegyzés: