2014. március 1., szombat

Sült polenta-csíkok (“polenta fries”) – “Végigfőzni a Meatless-t”

Igazából “baked polenta “fries””, azaz polenta/puliszka csíkokra vágva, kevés olajjal meglocsolva és sütőben ropogósra sütve. Ugyanúgy lehet ketchupbe tunkolva enni, mint a hasábburgonyát. A képen a puliszka azért barnás kicsit, mert szárított gombás polenta volt itthon. “Csak”.

Szóval a “recept”. Megfőzöm a polentát. Kivajazott tepsibe simítom (kb. 1 cm vastag legyen). Majd miután teljesen kihűlt csíkokra vágom – akkorák legyenek a darabok mint a nagyobb fajta hasábburgonya. Összeforgatom egy kevés olívaolajjal, kicsit megsózom, és forró, 220 fokos sütőben 35-40 perc alatt ropogósra sütöm (ha nem felejtem el, ill. ha szükség van rá, közben egyszer átforgatom).

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kókusztejes kukoricaleves Ez is csak nevében leves, inkább egytálétel, jó sűrű, tésztával, zöldséggel és hússal. Koktélrákkal lenne az igazi, azt azonban a csirkével ellentétben nem az elején kell hozzáadni, hanem a végén, a zöldségekkel és a tészt… Tovább
  • Sonkás-avokádós saláta Tipikusan a semmi extra/bonyolult vonalat képviseli ez a saláta, ennek ellenére mégis nagyon finom. Újabb darabja a súlycsökkentő törekvésemnek (lesz még pár, mert még 9-10 kilótól akarok megszabadulni). Én nem rajongok a … Tovább
  • Cukkinis-kukoricás tészta Amikor nincsen kedvem vagy időm sokáig a konyhában pepecselni, csak összevágok némi zöldséget, melléöntök egy kis tejszínt, és főzök mellé tésztát, mondhatjuk azt is rá, hogy „gyorskaja”. Elvileg gyorsabb lenne pizzát rend… Tovább
  • Grillezett töltött paprika Diétázóknak való étel, finom volt, de én egy fél órával utána már újra farkaséhes voltam – az étvágyam inkább egy férfié, mint egy nőé, csak a miheztartás végett. Levessel, vagy előételnek megállja a helyét, de főételként … Tovább
  • Zöldségleves Nagyjából három kategóriába szoktam sorolni a leveseket: vannak a krém és/vagy egy zöldségből készülők, vannak a húsosak és van „A zöldségleves”. Semmi extra, az összes közül a legegyszerűbb, teljesen hagyományos, pirospap… Tovább

0 megjegyzés: