2009. november 14., szombat

Grillezett töltött paprika

paprika1

Diétázóknak való étel, finom volt, de én egy fél órával utána már újra farkaséhes voltam – az étvágyam inkább egy férfié, mint egy nőé, csak a miheztartás végett. Levessel, vagy előételnek megállja a helyét, de főételként csak fogyni vágyóknak!

Hozzávalók:

  • 3 db kaliforniai paprika (lehetőleg különböző színű)
  • 7 dkg rizs
  • fél doboz kukoricakonzerv (vagy 1 kicsi)
  • 10 dkg gépsonka
  • reszelt sajt
  • bazsalikom
  • parmezán

A rizst megfőzöm, majd összekeverem a lecsöpögtetett kukoricával, és az apróra vágott sonkával. A sütőt előmelegítem 220 fokra (grill), és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A paprikákat kettévágom, kicsumázom, kimagozom, és héjas oldalukkal lefelé a tepsibe teszem. Öt percig sütöm, majd kiveszem, megfordítom, és újabb öt percre visszateszem a sütőbe. A kukoricás-sonkás rizst megsózom, és friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal ízesítem. A paprikákba kanalazom, a tetejére reszelt sajtot szórok, és annyi ideig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.

2 fős (diétás) adag/6 fős előétel. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: