2009. január 19., hétfő

Tökmagos, tojásos krumplisaláta


Csak az öntet és a tálalás az én érdemem, de azért álljon itt a recept. Most úgysincs időm többre a konyhában. 
Hozzávalók:
  • 600 g krumpli
  • só, bors
  • 5 tojás
  • 8 retek
  • tökmag
  • opcionális: snidling / újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 kávéskanál mustár
  • 4 dl joghurt

A krumplit alaposan megmosom, héjában megfőzöm, és még melegen meghámozom. A tojásokat keményre főzöm, és hagyom kihűlni. A kihűlt tojást megpucolom és 4-et felkarikázok. Cikkekre/karikákra vágom a krumplit. A retket megmosom és felvágom (cikkekre, karikára, kinek hogy tetszik). A joghurtot elkeverem a mustárral, a majonézzel, és a zúzott fokhagymával. Sózom, borsozom. Előveszek 4 tányért, elosztom rajta a krumplikarikákat, mindegyikre egy összevágott tojást és két retket teszek. Rácsurgatom az öntetet, és bőségesen megszórom tökmaggal. Aki szereti tehet rá snidlinget/újhagymát.

4 fős adag, 1 adag: 382 kcal/1597 kJ, forrás: Lajos Mari - 99 krumplis étel

0 megjegyzés: