Csak az öntet és a tálalás az én érdemem, de azért álljon itt a recept. Most úgysincs időm többre a konyhában.
Hozzávalók:
- 600 g krumpli
- só, bors
- 5 tojás
- 8 retek
- tökmag
- opcionális: snidling / újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál majonéz
- 1 kávéskanál mustár
- 4 dl joghurt
A krumplit alaposan megmosom, héjában megfőzöm, és még melegen meghámozom. A tojásokat keményre főzöm, és hagyom kihűlni. A kihűlt tojást megpucolom és 4-et felkarikázok. Cikkekre/karikákra vágom a krumplit. A retket megmosom és felvágom (cikkekre, karikára, kinek hogy tetszik). A joghurtot elkeverem a mustárral, a majonézzel, és a zúzott fokhagymával. Sózom, borsozom. Előveszek 4 tányért, elosztom rajta a krumplikarikákat, mindegyikre egy összevágott tojást és két retket teszek. Rácsurgatom az öntetet, és bőségesen megszórom tökmaggal. Aki szereti tehet rá snidlinget/újhagymát.
4 fős adag, 1 adag: 382 kcal/1597 kJ, forrás: Lajos Mari - 99 krumplis étel
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése