- 20 dkg liszt
- 10 dkg laktózmentes margarin
- 4 + 15 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 2 teáskanál citromlé
- 5 nagy almakarika (nekem ehhez 2 alma közepére volt szükségem)
- só
- őrölt fahéj
Elkeverem a lisztet egy csipet sóval, kevés fahéjjal és 4 dkg cukorral. Összemorzsolom a margarinnal, hozzáadom az 1 evőkanál citromlével elkevert tojássárgáját, és összegyúrom. Fél órára beteszema hűtőbe. 15 dkg cukrot a maradék teáskanál citromlével karamellizálni kezdek. Amikor a karamell eléggé megpirult hozzáadok 1-1,25 dl forrásban lévő vizet. Addig forralom, hogy az összes karamell elolvadjon a vízben. Öt felfújtas edénykét kikenek margarinnal, az aljukban elosztom a karamellt. Mindegyikre 1 karika almát teszek. Aki fahéjasan szereti annak szórok rá fahéjat, aki nem laktóz-intolarens az néhány vajszeletkét is kap. A tésztát ötfelé osztom, golyókat formálok. A golyókat akkorára lapítom, mint az edénykék, és beterítem tésztával az almákat (jól lenyomkodom a tésztát). Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percet sütöm. Kicsit hülni hagyom és tányérra borítoma tortácskákat. Langyosan tálalom.
5 fős adag, az aktuális Fakanál receptjét variáltam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése