2009. január 2., péntek

Mini croissant sajtos mártogatóval


Ez volt a második fogás szilveszterkor a tavaszi tekercsek után. Ehhez kapcsolódik az újévi fogadalmam is. Diétázni fogok. Tényleg. És leviszem a koleszterinszintemet (és a testsúlyomat) a normális érték alá. Azaz nem eszem ilyen és ehhez hasonló fogásokat. Kár, hogy a most kapott Gordon Ramsay szakácsköny creme double-lal van tele... Olyan lettem, mint Bridget Jones, csak nekem nem a cigi és az alkohol a mumusom, hanem az állati (és növényi) eredetű zsiradékok. 
Hozzávalók:
A mini croissanhoz:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 felvert tojás
  • reszelt sajt

A rokfortos mártogatóhoz:

  • 5 dkg rokfort
  • tejszín
  • tejszínes krémsajt
  • szárazon pirított durvára vágott dió

A fokhagymás camembert-es mártogatóhoz:

  • 5 dkg fokhagymás camembert
  • tejszín
  • tejszínes krémsajt
  • hardcore fogyasztóknak egy kis gerezd zúzott fokhagyma

A levelestésztát kinyújtom, megkenem a felvert tojással, kicsit megsózom és megszórom reszelt sajttal. Háromszögekre vágom, feltekerem és előmelegített sütőben 200 fokon megsütöm. A mártogatókhoz a sajtot villával szétnyomom, és annyi tejszínt és tejszínes krémsajtot keverek bele, hogy lágy kenhetű állagú legyen. 

Hogy kell normális alakú croissant-t csinálni? 

0 megjegyzés: