Ez volt a második fogás szilveszterkor a tavaszi tekercsek után. Ehhez kapcsolódik az újévi fogadalmam is. Diétázni fogok. Tényleg. És leviszem a koleszterinszintemet (és a testsúlyomat) a normális érték alá. Azaz nem eszem ilyen és ehhez hasonló fogásokat. Kár, hogy a most kapott Gordon Ramsay szakácsköny creme double-lal van tele... Olyan lettem, mint Bridget Jones, csak nekem nem a cigi és az alkohol a mumusom, hanem az állati (és növényi) eredetű zsiradékok.
Hozzávalók:
A mini croissanhoz:
- 1 csomag leveles tészta
- só
- 1 felvert tojás
- reszelt sajt
A rokfortos mártogatóhoz:
- 5 dkg rokfort
- tejszín
- tejszínes krémsajt
- szárazon pirított durvára vágott dió
A fokhagymás camembert-es mártogatóhoz:
- 5 dkg fokhagymás camembert
- tejszín
- tejszínes krémsajt
- hardcore fogyasztóknak egy kis gerezd zúzott fokhagyma
A levelestésztát kinyújtom, megkenem a felvert tojással, kicsit megsózom és megszórom reszelt sajttal. Háromszögekre vágom, feltekerem és előmelegített sütőben 200 fokon megsütöm. A mártogatókhoz a sajtot villával szétnyomom, és annyi tejszínt és tejszínes krémsajtot keverek bele, hogy lágy kenhetű állagú legyen.
Hogy kell normális alakú croissant-t csinálni?
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése