Nem tudom, hogy ennek a receptnek mennyi köze van az eredetihez, aki tudja milyen a 'kínai nagykönyv' szerint, ne habozzon, ossza meg velem.
Hozzávalók
- 1 nagy csirkemell
- 15 dkg földimogyoró (pucolás előtti tömeg)
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 (2) teáskanál paprikakrém (nekem édes, aki nem olyan puhány, mint én, annak csípős)
A csirkehúst kis kockákra/csíkokra vágom. Összekeverem az olajat, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a paprikakrémet. Beleteszem a csirkehúst min. 20-30 percre. Közben néhányszor átkeverem, hogy mindenhova jussona pácból. A mogyorót megtisztítom, leszedem a barna vékony zizgős héját is. Egy nagy serpenyőt (wokot) felmelegítek. Beleöntöm a csirkét és folytonos keverés közben nagy lángon átpirítom. hozzáadom a mogyorót, azzal is pár percig pirítom. A keményítőt elkeverem egy fél deci vízzel, a húsra öntöm, és 3-4 perc alatt készre főzöm. Megkóstolom, ha szükséges megsózom (általában nem kell megsózni, mert a paprikakrém és a szójaszósz is nagyon sós). Főtt rizzsel tálalom.
4 fős adag. Forrás: ezer éves nőklapjás recept.
4 megjegyzés:
Ezt is megcsináltam, szuper lett! A sülési folyamat közepén fura íze volt és a mogyoró is megpuhult, de a végén még rápirítottam egy icipicit és csodálatosan összeállt a mű :) Köszi a receptet!
:-)
igen a mogyoró nem marad kemény, de én szerintem jó így "főve" is.
"kínai nagykönyv szerint" pirított chili, mogyoró és gyömbér az alap és van benne egy jó adag szecsuáni bors is:) a szecsuáni bors illóolajai pedig érzéstelenítő hatásúak tehát chili akármennyi lehet benne---állítólag... :)
hát ha gyömbér, akkor már rögtön nem nekem való. elképesztően úúúúúúúútálom
Megjegyzés küldése