Az új év, új élet, alacsonyabb koleszterinszint jegyében jöjjön a következő recept. Szeretem az újhagyma-kókusztej-csirke-citrom(lime) párosítást. Egzotikus és friss, és a nehéz ünnepi ételek után jól esnek a gyomorkímélő fogások. Mindig van itthon kókusztejpor, sok ételbe nem kell egy egész konzervnyi, és így én állítom be a sűrűséget. A kókusztej a gyümölcs húsából készül, a benne lévő levet kókuszvíznek hívják. Egész kókusz vásárlásánál meg kell rázogatni a kókuszdiót, ha sok lé lötyög benne, akkor friss. nem tudom, hogyan kéne elvileg feltörni, nálunk a kalapács vált be eddig a legjobban. A kókuszforgács sajnos lemaradt az ételről, mert penészes volt a kókuszdió. Meg lehetett repedve a héja, de ez a "szöszöktől" sajnos nem látszott...
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 4 dl kókusztej
- 1 kisebb cukkini
- fél citrom
- 10 dkg ceruzabab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 evőkanál curry
- 2 evőkanál olaj
- petrezselyemzöld
- a tálaláshoz főtt rizs
- kókuszforgács a díszítéshez
A húst szeletekre vágom. A cukkinit 3mm vastagra szeletelem, felkarikázom az újhagymát. Az olajon kifehérítem a húst. Hozzáadom a fokhagymát, az újhagymát és a curryt. További 1 percig pirítom. Felöntöm a kókusztejjel, és öt percig főzöm lefedve. Ekkor hozzáadom a cukkinit és a zöldbabot, és készre főzöm (kb 10 perc). Miután megfőtt, sózom, borsozom, belenyomom a fél citrom levét, és megszórom petrezselyemzölddel. Főtt rizzsel tálalom.
4-5 személyes adag. Sok leve van, ezért ajánlott a mélytányér és a kanál. Forrás: Fakanál, 2008 jan-febr.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése