- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagy sárgarépa
- 2 közepes cukkini
- 4 csirkemellfilé (darabja kb 12 dkg)
- só, bors
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- fél kávéskanál provance-i fűszerkeverék
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 4 szelet sajt
- 1 teáskanál keményítő
A sárgarépát és a cukkinit megmosom, meghámozom, és vékony csíkokra vágom. A csirkemellfilé mindkét oldalát sózom, borsozom. Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítem, és oldalanként 5-5 percig sütöm benne a húsdarabokat, majd kiveszem és félrerakom. Az apróra vágott fokhagymát a visszamaradt olajban megpirítom. Hozzáadoma zöldségeket és 5 percig kevergetve párolom. A provance-i fűszerkeveréket, a pirospaprikát, sót, borsot és a keményítőt elkeverem a tejszínben, a zöldséghez öntöm, és felforralom. A húst visszateszema zöldség tetejére és lefedve 10 percig párolom. Miután letelt a 10 perc, minden darabra egy szelet sajtot teszek, és miután megolvadt, tálalom.
A recept francia kenyeret ír hozzá, én apróra kockázott krumplit sütöttem minimális olaj hozzáadásával a sütőben. Tápértékek a kenyér/sültkrumpli nélkül: 425 kcal / 1800 kJ, 36 g fehérje, 26 g zsír, 7 g szénhidrát. 4 fős adag, forrás: receptkártya.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése