2010. január 27., szerda

Grillezett, sajttal töltött gomba

gomba1

Le kell adnom pár jópár 10 kilót, úgyhogy kicsit eluralkodnak mostanában a valami grillezett/sült salátával jellegű főételek, és megpróbálok olyan süteményeket sütni, amiket nem szeretek, hogy ne azon múljon a dolog, hogy van-e akaraterőm csukva tartani a süteményes doboz tetejét. Ez most az előbbire példa. egyébként meg nincs…

Hozzávalók:

  • 8 nagy csiperkegomba (ez fél kg volt)
  • pár szem szárított paradicsom
  • 1 csokor újhagyma
  • 1-2 maréknyi reszelt sajt
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors
  • bazsalikom

A gombákat megtisztítom, és kiszedem a tönkjüket. A tönköket, a paradicsomot és az újhagymát összevágom, és az olajon megpárolom. Sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezem, és hozzákeverem a reszelt sajtot. A sütőt 180 fokra előmelegítem, és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A gombákat a tepsibe teszem (a tetejük legyen alul), és rájuk kanalazom a tölteléket. Kb. 20-25 percig sütöm, amíg a gomba megpuhul, a töltelék pedig forró lesz. Salátával főétel, magában előétel.

8 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Meggyes-zabpelyhes szelet  Omlós tészta, lekvár és ropogós zabpelyhes morzsa, tökéletes reggelire egy tejeskávéval, vagy uzsonnára teával. Egy kicsit több edény kell hozzá, mint amit ideálisnak tartok, de egyszerű elkészíteni, nyugodtan be leh… Tovább
  • Meggyes tiroli rétes Nem vagyok egy nagy rétes készítő, szerintem még bolti lapból sem megfelelő a végeredmény/ráfordított idő_energia_bosszúság aránya. Van pár dolog, amit szerintem a lánygyermekek bosszantására találtak ki, az egyik ilyen a … Tovább
  • Cukkini lepény camembert-rel Végre elindult lefelé a cukkini ára és a paradicsomok is pirosak, nem csak sápadt narancssárgák. Kinéztem rengeteg paradicsomos receptet, most végre elkezdhetek tobzódni bennük. Biztos borzasztó szentségtörés, de zsírszegé… Tovább
  • Tejszínes-paradicsomos penne Közel egy hétig, legalább 6-7 boltban vadásztam a cserepes bazsalikomot, de nem sikerült egyetlen épkézláb példánnyal sem találkoznom – egy helyen volt egy, láthatóan beteg növény. Ez meglehetősen bosszantó, mert nem ártot… Tovább
  • Paradicsomos hagymaleves Maradt a vöröslencsés kenyérből pár szelet, magában már nem lett volna jó, mindenképp meg kellett pirítani. Hagymalevesre gondoltam mint felhasználási módra, de nem a szokásos franciát akartam elkészíteni, úgyhogy rögtönöz… Tovább

6 megjegyzés:

szepyke írta...

Nagyon jót röhögtem!:)

Pár, jó pár...:)))

Névtelen írta...

én épp este töröltem a blogom,fogyókúra miatt...de eddig bírtam,majd én is olyat csinálok,amit nem szeretek!

Lilla írta...

nem szabad ilyen drasztikus lépéseket tenni! meg az önös érdek is h szeretem olvasni a blogodat.

Névtelen írta...

:)köszi, vosszacsináltam.:))

Vesta írta...

Bizony, a gasztroblog vezetése nem tesz jót a testsúlynak! Én egy kis mozgással próbálom megoldani a kalóriaégetést, de ehhez még attól is nagyobb akaraterő kell, mint a sütisdoboz zárva tartásához :)

Lilla írta...

sajnos nem a blogolás miatt híztam meg, nem az utóbbi 1 évben mászott fel a túlsúly hanem az utóbbi 10ben, és nem is egyenletesen. de elutam és elindult az életmódváltás. ha lesz valami eredménye már, beszámolok róla meg a korábbi diéta-tapasztalatokról.