2010. január 31., vasárnap

Kakaós-meggyes muffin

muffin2
Nagyobb tétel különböző ízű forrócsokoládé porhoz jutottam hozzá, és azon kívül, hogy rendszeresen isszuk őket, marad elég ahhoz, hogy kipróbáljam, jók-e másra is. A csokoládés-meggyesről kijelenthetem, hogy igen, nagyon finom muffint lehet vele sütni. A recept nyilván működik másféle ízesítésűvel is, sőt megkockáztatom, hogy cappuccino porral is.
Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg barna nádcukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 2 csomag meggyes-csokis forrócsokoládé por (kb. 6 dkg)
  • 2 evőkanál tej
  • csipet só
A tetejére:
  • 1 doboz krémsajt
  • 1-2 teáskanál vanília-kivonat
  • ízlés szerint porcukor
  • tortadara
A vajat pár másodpercre beteszem a mikróba, hogy megpuhuljon, majd habosra keverem a cukorral. Hozzáadom a tojásokat, és addig folytatom a keverést, amíg homogén lesz, majd beledolgozom a forrócsoki port is. A lisztet és a sütőport egy tálba szitálom és összekeverem a sóval. A tojásos keverékhez adom a tejet, majd a lisztet és gyorsan összekeverem. Egy 12 lyukú muffin tepsit kibélelek muffinpapírral (vagy kivajazom és kiszórom liszttel), belekanalazom a masszát, és előmelegített sütőben, légkeveréssel, 190 fokon 15-20 percig sütöm. A kész muffinokat rácsra teszem hűlni. Miközben hűlnek, a krémsajtot összekeverem a vanília-kivonattal és pár kanál porcukorral, és a már hideg muffinok tetejére kenem. Végül megszórom csokidarával, vagy reszelt étcsokoládéval.
12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ribizlis túrótorta Az eredeti a NLK-s recept lett volna, ha nem olyan hanyagul olvasom el, ahogyan szoktam, illetve ha nem hagyok ki/helyettesítek egyes anyagokat élből mással. Így aztán több változtatás lett benne, mint eredetileg akartam. … Tovább
  • Briós/kalács Megkívántunk valami kalácsfélét, meg a nutella is nagyon régen ki van bontva (elég hihetetlen, de nálunk senki sem jár rá kanállal a kézben, mondjuk nálam ez kevésbé furcsa, mint egyeseknél). A bolti kalács-nutella páros v… Tovább
  • FasírtKép most nincsen, nem is akartam ezt posztolni, de inkább legyen meg a recept, mert ritkán sütök fasírtot, és most is 2x kellett anyámat felhívnom, hogy akkor mi merre mennyi (mondjuk a mennyiségeket rosszul adta meg, nem két… Tovább
  • Kókuszos almatorta Egy nagyon régi rama receptfüzetből van, és ez az egyetlen almás sütemény, amit szeretek, pedig nyersen (ha fel van szépen vágva cikkekre) nincsen semmi bajom az almával, de a főtt-sült szottyadt barna puha almával ki lehe… Tovább
  • Taco káposztasalátával és csirkével/hallal Ez is hétvégi meccsnézős kaja, azt hiszem ez az utolsó a fényképezőgépemről. A döntőre még ki kell találni valamit (meg lehet hogy az elődöntőkre is, ha már stílusosak akarunk, lenni és ennyire szeretünk enni még mindennek… Tovább

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Jaj, még mindit tart a csokipor:)
És a papírja de aranyos. Imádom ezeket a színes papírokat!:)

Lilla írta...

még nagyon sok van belőle. lesz banános muffin is, mert az a por ihatatlan.

Felhőlány írta...

Nekem is van néhány tasak ilyen porom, banános is, már majdnem kidobtam őket... :)

Lilla írta...

akkor még valakinek jót teszek a héten kikísérletezett banános muffinnal, pár nap múlva felteszem a receptet :-)