2010. január 15., péntek

Zöldséges marha ragu

marharagu2
Nagyon finom omlós, telt ízű étel született ebből a receptből. A mustáros burgonyapüré pedig egy nagyon kellemes meglepetés volt, tökéletesen illik a húshoz, és az elkészítése sem bonyolult: a szokásos módon elkészített burgonyapürébe 2 adagonként egy teáskanál mustárt keverek.
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg marhalapocka
  • 2 kis fej hagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1-1,5 dl vörösbor
  • 1 dl csirke alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 2-2 csipet majoranna, bazsalikom, oregano, kakukkfű
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
A húst nagyobb kockákra vágom, a hagymát meghámozom és nyolcadolom, a gombát pedig vékonyan felszeletelem. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, és 4-5 percig pirítom rajta a húst és a hagymát. Közben a paradicsomot nagyon apró kockákra vágom. A húshoz adom a gombát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Pár percig pirítom, majd hozzáadom az alaplevet, a bort és a zöldfűszereket, lefedem, és kis lángon egy órán át főzöm. Leveszem a fedőt, és nagy lángon pár perc alatt felére forralom a levét. A lisztet elkeverem egy kevés vízben, és besűrítem vele a mártást. Mustáros burgonyapürével tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Meleg saláta húspogácsával A márciusi GoodFoodból van a recept, amin kicsit változtattam az itthon fellelhető alapanyagok és a preferenciáink miatt.Fitness is, wellness is, gyorsan is elkészül. Csak a grillserpenyőt utálom elmosogatni.De ez még végül … Tovább
  • Hamburger mézes-mustáros szósszalEredetileg nem akartam posztolni ezt a receptet, kép sem készült, mert a 100. hamburger, mit lehet még ezügyben újat mondani, meg trükközni…És lehet, még én is meglepődtem, hogy mennyire jó lett. Az utóbbi hónapok legjobb bur… Tovább
  • Spanyol húsgombóc Megint az Alnatura szakácskönyvből főztem, ezúttal kicsit változtattam – fél adagot főztem, és nem akartam egy fél paradicsomkonzervet kerülgetni a hűtőben. És persze a chilipehely ízlés szerint nálam azt jelenti, hogy semen… Tovább
  • Húsgolyóval rakott karfiol Fogyókúrázom. A cél leadni 10 kilót, amiből eddig 2 van meg. Szóval még nyolcat. Az édesség-megvonás nem igazán probléma (még), ha édesre vágyom, csinálok egy nesquicket vagy egy caramellás latte macchiatot a Dolce Gusto gé… Tovább
  • Fitness-fasírt Valami miatt lusta vagyok fasírtot sütni, valószínűleg a fejemben egy bonyolult és pepecselős dolog, pedig nem is az. De ezt meg mindig elfelejtem, mert ritkán csinálok. az igazán jó megoldás az lenne, hogy csinálok egy jó n… Tovább

2 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Mustáros krumpli? Izgamas lehetett:) Szép hétvégét kívánok!

Lilla írta...

köszi :-)
az volt még nekem is tetszett pedig nem vagyok nagy mustár rajongó