2011. január 27., csütörtök

Csirkés-sütőtökös gnocchi

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg) gnocchi
  • 25 dkg kockákra vágott csirkemellfilé
  • 80-90 dkg sütőtök (héjastul)
  • 2 dl főzőtejszín (10%-os is elég)
  • 2-3 marék sajt
  • 1 nagy hagyma
  • 7-8 dkg húsos szalonna
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 pohár fehérbor

A hagymát és a szalonnát apróra vágom, és ha szükséges, kevés olaj hozzáadásával egy nagy serpenyőben pár percig sütöm. A sütőtököt megtisztítom, és kis kockákra vágom. A szalonnához adom ahúst, és addig sütöm, amíg a mindenhol kifehéredik, majd felöntöm a borral, és belekeverem a sütőtököt. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem, belekeverem a tejszínt, és kb. 10-15 percig főzöm. Közben, ha szükséges, adok még hozzá vizet, akkor jó, ha elég sok leve van, mert ebben fog majd a gnocchi is főni. Végül összekeverem a gnocchival, tűzálló tálba öntöm, a tetejét megszórom sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején (ennyi idő alatta  gnocchi is megpuhul).

4 fős adag.

2 megjegyzés:

Szofi írta...

Kedves Lilla!
Kattints kérlek a blogomra, van számodra egy kis meglepim:)
www.szofika-a-konyhaban.blogspot.com

Üdv:
Szofika

GasztroRéka írta...

Nekem is!:) A szerverem addig szórakozott ameddig megelőztek. Nézz be hozzám! Ez a gnocchi...
Nagyon jól néz ki benne a sárga!