2011. január 17., hétfő

Gesztenyés keksz

Második recept és egyben második keksz Stahl Judit gyors édességek könyvéből (az első itt). Az én kekszeim kicsit amorfok lettek, mert nem volt itthon elég nagy lyukú cső a habzsákhoz, és a szép szabályos csillagok helyett össze-vissza halmok lettek. Napokig eláll (én még dobozba sem tettem, csak egy tányéron hagytam), egyszerű megsütni, és sütés közben megtölti az egész konyhát/lakást gesztenyeillattal.

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza felengedve
  • 1 tojás
  • 5,5 dkg puha vaj
  • 7,5 dkg nádcukor (vagy 7,5 dkg kristálycukor)
  • 1 bio narancs héja lereszelve vagy kevés narancs-aromás cukor
  • 2 csapott evőkanál liszt

A vajat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a tojást és a narancshéjat/narancsos cukrot, és simára keverem. Pár adagban beledolgozom a gesztenyemasszát, végül belekeverem a lisztet, és habzsákba (1 cm-es csillagcsövű heggyel) kanalazom. Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagokat nyomok, és előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréssel) kb. 12 perc alatt megsütöm a kekszeket.

2 tepsinyi lesz belőle.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Nem benned van a hiba, hanem a receptben... Ez a sütemény soha, senkinek nem sikerült úgy, ahogy neki...

Itt a megoldás, hogy miért nem:
http://szepsegtar.blogspot.com/2009/12/az-bizonyos-gesztenyes-csok-de-most-nem.html

Lilla írta...

:-) egy kicsit egyébként is hagytam állni a pulton/hűtőben (persze fedő nélkül mert lusta vagyok) mert túl lágynak találtam a masszát