Második recept és egyben második keksz Stahl Judit gyors édességek könyvéből (az első itt). Az én kekszeim kicsit amorfok lettek, mert nem volt itthon elég nagy lyukú cső a habzsákhoz, és a szép szabályos csillagok helyett össze-vissza halmok lettek. Napokig eláll (én még dobozba sem tettem, csak egy tányéron hagytam), egyszerű megsütni, és sütés közben megtölti az egész konyhát/lakást gesztenyeillattal.
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza felengedve
- 1 tojás
- 5,5 dkg puha vaj
- 7,5 dkg nádcukor (vagy 7,5 dkg kristálycukor)
- 1 bio narancs héja lereszelve vagy kevés narancs-aromás cukor
- 2 csapott evőkanál liszt
A vajat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a tojást és a narancshéjat/narancsos cukrot, és simára keverem. Pár adagban beledolgozom a gesztenyemasszát, végül belekeverem a lisztet, és habzsákba (1 cm-es csillagcsövű heggyel) kanalazom. Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagokat nyomok, és előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréssel) kb. 12 perc alatt megsütöm a kekszeket.
2 tepsinyi lesz belőle.
2 megjegyzés:
Nem benned van a hiba, hanem a receptben... Ez a sütemény soha, senkinek nem sikerült úgy, ahogy neki...
Itt a megoldás, hogy miért nem:
http://szepsegtar.blogspot.com/2009/12/az-bizonyos-gesztenyes-csok-de-most-nem.html
:-) egy kicsit egyébként is hagytam állni a pulton/hűtőben (persze fedő nélkül mert lusta vagyok) mert túl lágynak találtam a masszát
Megjegyzés küldése