2011. január 21., péntek

Morzsás sült hal

A tőkehalfiléket általában nem fagyosan teszem a sütőbe, hanem egy tányérra téve előbb kiolvasztom őket. Így kétszer kell alóla kiönteni egy csomó nedvességet, ami elég bosszantó és nem túl szimpatikus dolog számomra. Most változtattam a szokásos elkészítésen, nem csak megszórtam némi fűszerrel, hanem fűszeres morzsát nyomkodtam (igazából Levi nyomkodta) a tetejére. Így sütés közben nem állt a hal a vízben, gondolom beszívta a morzsa, és abból elpárolgott. Egy igazi csoda. :-)

Hozzávalók:

  • 25 dkg tőkehal filé
  • 2 kis kétszersült
  • tökmag
  • tárkony
  • reszelt parmezán
  • citromlé
  • só, bors
  • tej

A kétszersültet összetöröm, meglocsolom tejjel és citromlével, parmezánt, tárkonyt, összevágott tökmagot keverek bele, és kevés sóval és borssal ízesítem. Kicsit ragacsos, összenyomkodható, nem rommá ázott állaga kell legyen. A halszeleteket tepsibe teszem, rányomkodom a fűszeres morzsát, és előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm (akkor jó ha a morzsa megpirult a tetején). Tetszőleges körettel (nálam ez most sült sárgarépa és hasábburgonya volt) tálalom.

1 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Taco káposztasalátával és csirkével/hallal Ez is hétvégi meccsnézős kaja, azt hiszem ez az utolsó a fényképezőgépemről. A döntőre még ki kell találni valamit (meg lehet hogy az elődöntőkre is, ha már stílusosak akarunk, lenni és ennyire szeretünk enni még mindennek… Tovább
  • TonhalkrémMájkrémet sem túl bonyolult házilag készíteni, a tonhalkrém azonban magasan veri gyorsaságban és egyszerűségben. Mindössze néhány percre és egy turmixra/aprítóra van hozzá szükség. Vendégeknek, mindenféle alakúra kiszúrt kis … Tovább
  • Lazacos üvegtészta Volt még egy szelet lazac a fagyasztóban, amit most nem sütve akartam elkészíteni, hanem valamilyen más formában. Nem volt határozott elképzelésem, csak az, hogy nem grillezem/sütőben sütöm. Az nyilvánvaló volt, hogy lazac… Tovább
  • Mozzarellás tőkehalfilé Volt még itthon egy kb. 12 dekás tőkehal-szelet, amit nem akartam sem panírozgatni, sem lisztbe forgatni, és úgy megsütni. Nem mintha baj lenne, ezekkel a módszerekkel, de nem volt kedvem se a tűzhely mellől figyelni, hogy… Tovább
  • Tonhalas-borsós spagetti Azon kívül, hogy gyorsan elkészül és finom, az a jó ebben a tésztában, hogy könnyen „halmentesíthető” azoknak, akik nem szeretik a halat (mint pl. én ugyebár). Annyit változtattam tehát az alább leírtakhoz képest, hogy a m… Tovább

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Guszta nagyon!