2011. január 10., hétfő

Rakott burgonya camembert-rel

IMG_6530
A klasszikus, kolbászos (csípős-paprikás zsírban tocsogó) rakott krumplival egyikünk sincs túl jó viszonyban. Ez sokkal jobb szerintem (szerintünk), és azt hiszem legközelebb villával kicsit össze fogom törni a  burgonyát, hogy jobban felszívja a tejszínt. Hogy minél kevésbé emlékeztessen a főtt burgonyára.
Hozzávalók:
  • 37 dkg burgonya
  • pár szelet téliszalámi (kb. 3-3,5 dkg, nekem light szalámim volt)
  • kb. 1 dl főzőtejszín (10%-os zsírtartalmú)
  • 12,5 dkg camembert (nekem ez is light)
  • 1 póréhagyma
  • só, bors
A burgonyát meghámozom, kockákra vágom, és megfőzöm. Közben felkarikázom az újhagymát, elnegyedelem a szalámit, és előmelegítem a sütőt 210 fokra (légkeveréssel). A főtt, lecsöpögtetett burgonyát (villával kicsit összetöröm) egy kis tűzálló tálba (kalácsforma-méret pont jó) öntöm, meglocsolom a tejszínnel, és alaposan megsózom-borsozom. A tetejére szórom a hagymakarikákat és a szalámi szeleteket. A sajtot lapjában ketté vágom, és a héját pár helyen átvágom, majd héjával felfelé a burgonyára teszem. Kb. 7-10 percig sütöm, amíg a sajt megolvad.
2 fős adag. Adagonként kb. 450 kcal.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Aszalt paradicsomos zabkeksz Van Mandynek egy nagyon jó sajtos keksze, már egy csomószor csináltam, néha csak sima lisztből, néha részben tökmagliszttel,  néha részben teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel. Most ennél egy kicsit nagyobbat tekertem ra… Tovább
  • Szarvasgombás sajtos makaróni (szarvasgombás / truffle mac) Még mindig azt mondom, hogy csodálatos ez a könyv – Mac and cheese cookbook – , de tényleg, mi lehet ennél jobb? Még nem döntöttem el, hogy melyik verziót preferálom, a tűzhelyen készre főzött, krémes, azonnal ehető (!) vagy… Tovább
  • Pásztorpite-sajtos makaróni (shepherds mac) Van pár szuper új szerzeményem. Az egyik egy szakácskönyv, amit teljes egészében a mac’n’cheesenek szenteltek az írók. Csodálatos. Abszolút csodálatos. Egy másik pedig a Mickey Egeres habverőm. Amivel nyilvánvalóan még jobba… Tovább
  • Serpenyős marhahúsos pite Oké, még csak két receptet próbáltam ki a One pot-ból, de ez után arra jutottunk, hogy már ezért megérte megvenni. Paradicsomos-zöldséges marhahúsos ragu, azon nagyon cheddaros “pogácsa” (biscuit, mint ahogy a múltkor körülj… Tovább
  • Sajtburger – sajtos makaróni (Cheeseburger mac) Na ez teljesen saját fejlesztés. Miközben a pásztorpite-makarónit ettem, bevillant valami. Darált hús… Hamburger…. Hmmm… sajtburger. Akkor sajtburger mac. Hús. Paradicsom. Jégsaláta. Hagyma. Ecetes uborka. Hamburgerszósz. És… Tovább

4 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Guszta és finom is lehet.

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon tetszik, jo benne a pore es a camambert! Vicces, tegnap pont a "zsirban tocsogo" verziot csinaltam, azert az sem rossz, amikor a hazi kolbasz zsirja es a hagymas tejfol osszekeveredik :)

Lilla írta...

nem szeretem a kolbászt :-) sőt a téliszalámit is csak ha megsült, mert addig nyers. (és a válogatós helyett inkább a "félúton a vegaság felé" jelzőt használom magamra ;-))

Praliné Zsuzsi írta...

Hat igen, en nem tudnam elkepzelni a vega-letet (meg feluton se :)), de a Te verziodat is ki fogom probalni!