2011. szeptember 14., szerda

Zöldséges tostada II.

A múltkori után egy újabb zöldséges tostada (hát igen van néhány csomag tortillalap a szekrényben, aminek közeledik a lejárata, úgyhogy bele kell húzni az elfogyasztásukba).

Ha valaki vállalja a sok kis dobozkát, akár munkába is lehet vinni, összerakás előtt át kell melegíteni a tortillát és a babos ragut, aztán jöhet a rétegzés.

Mostanában vagy nem volt sehol avokádó, vagy csak bénák, végre sikerült jót venni (és jókor felvágni).

Hozzávalók:

  • 1 babkonzerv (most fehér vesebabot használtam)
  • kb. 10-12 cm-es cukkini darab
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis sűrített paradicsom
  • só, bors, bazsalikom, chili
  • rukkola
  • 1 nagy avokádó
  • reszelt sajt
  • 2 tortillalap
  • olaj
  • tejföl

A hagymát apróra vágom, és kevés olajon pár percig sütöm, azután hozzáadom a zúzott fokhagymát,  a cikkekre vágott cukkinit és paradicsomot. Miután a cukkini nagyjából megpuhult, belekeverem a lecsöpögtetett babot, a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Addig főzöm, amíg kissé besűrűsödik (nem jó, ha rögtön eláztatja a tortillalapot). A tortillalapokat ollóval cikkekre vágom, és teflonserpenyőben kevés olajon ropogósra sütöm. A tortillát elosztom két tányéron, rájuk kanalazom a forró babos ragut, megszórom reszelt sajttal, körberakom rukkolával, kanalazok rá egy kis tejfölt, és rászórom a kockákra vágott avokádót.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Olasz zöldségleves tortellinivel Ismét az aktuális (magyar) GoodFood-ból főztem – szokás szerint némi változtatással, és ahogy elnézem az elmúlt hetek termését, ismét levest. Úgy tűnik mostanában leves-fronton újítgatok leginkább. Találtam a levestészták-le… Tovább
  • Taquito (Flauta) Illetve “fitness” taquito, mert nem olajban sütöttem őket, hanem sütőben. A taquito (avagy flauta) kisméretű tortillalap csirkés vagy marhahúsos töltelékkel töltve, szorosan feltekerve és olajban megsütve. Rendszerint kettév… Tovább
  • Rizskoch-muffin Nem vagyok egy Stahl Judit-fan. Sőt. Nekem túl sok a vaj és a tejszín (hát ja ilyen is van) és túl szirupos. Elég régen betört a gasztronómiai piacra, én meg annál is régebb óta főzök, de eddig valahogy elkerültek a rece… Tovább
  • Cobb saláta A saláta Bob Cobb-ról kapta a nevét, aki néhány későn beeső vendégnek a hűtőszekrényben talált maradékokból kreálta ezt a fogást. A hozzávalók listája nem igazán kötött, a forma a fontos, nem kell összekeverni a hozzávalókat… Tovább
  • Fetakrémleves Május elsején ettem ilyet a Bisztronómiában, és megpróbáltam itthon lekoppintani. A pontos összetételt illetően nem tudom mennyire járok közel az eredetihez, ízre elégedett vagyok. A zöldségaprítás eltart egy darabig, de az… Tovább

0 megjegyzés: