2013. március 12., kedd

Ragacsos-chilis csirke üvegtésztával

Hétköznapi villámfőzés – nagy találmány a kifilézett lebőrözött csirkecomb – még főzni sem kell úgy igazán, mert az üvegtésztát elég forró vízbe áztatni, a csirkét pedig csak megkentem a chilis mázzal, és betoltam a sütőbe.
Egy rendes, és egy kóstoló adag lett belőle, az utóbbi van a képen.

Hozzávalók:

  • 2-4 csirkecombfilé (mérettől és étvágytól függően, nálunk 3 az adag)
  • 1 lime
  • 6 dkg üvegtészta
  • egy kb. 10 cm-es kígyóuborka-darab
  • menta
  • 1-2 evőkanál édes chililekvár (vagy szósz)

A chililekvárt összekeverem a lime levének felével, megkenem vele a csirkecombokat, és forró sütőben megsütöm. Az üvegtésztát a csomagolás szerint “megfőzöm” (a kijelölt ideig forró vízben áztatom), majd leszűröm, és összekeverem a maradék lime-lével. Az uborkát zöldséghámozóval szalagokra vágom, és 1-2 evőkanálnyi aprított mentával a tésztához keverem. Kicsit megsózom, és a sült hússal tálalom.

1 adag lesz belőle. A receptet a GoodFood-on találtam.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kókuszos habcsók Rettentően felgyűltek a tojásfehérjék a fagyasztóban, muszáj valamit kezdenem velük. Ennek a muszájnak az első állomása ez a kókuszos habcsók, ami a sima habcsók sokkal tömörebb, teasüteményszerűbb változata. Hozzávaló… Tovább
  • Curry-s, kókusztejes bableves Tartalmas babos-csirkés leves, de nem a megszokott fajtából, hanem a már sokszor éltetett kókusztejes-chilis vonalon. Mindig tartok a kamraszekrényben pár bab- és kókusztej konzervet (a kukorica és a paradicsom mellett), m… Tovább
  • Avokádós csirkesaláta Maradék grillezett csirkehúst is lehet használni ehhez az avokádóval dúsított görög salátához. Az avokádó gyorsan oxidálódik (ezen segít valamennyit a citromlé, de teljesen az sem tudja megállítani), ezért elkészítés után h… Tovább
  • Fetás-cukkinis bulgur Érdemes kihasználni a nyárutót, még tele vannak a piacok olcsó zöldségekkel és gyümölcsökkel, és még lehet tartani egy grill-partyt a barátokkal. A hagyományos burgonya- és francia saláták mellett nyugodtan próbáljuk ki ez… Tovább
  • Zöldfűszeres csirkemell avokádókrémmel Nem tudom megunni a csirkehúst a sokféle elkészítési módnak és fűszerezésnek köszönhetően. A most következő étel előre is elkészíthető, mert a húst hidegen is lehet tálalni. Csak az avokádós dipet célszerű étkezés előtt el… Tovább

0 megjegyzés: