2008. december 13., szombat

Aszalt paradicsomos gombával töltött conchiglioni



Megkívántam vacsorára valami tésztás dolgot. Így született ez a recept, olyan lássuk-mi-van-a-fagyasztóban-meg-a-kamraszekrényben módon. Azt tudtam, hogy van kb negyed kiló gomba befagyasztva és régóta kerülgetek egy bontott doboz conchiglioni-t. Ezekhez kellett kiegészítőket keresni




Hozzávalók

  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 angolzeller szár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • conchiglioni (nem tudom hány darab volt, talán 15)
  • 2 evőkanál olaj az aszalt paradicsomból
  • 2 kávéskanál balzsamecet
  • 2 dkg lisztből, 2 evőkanál vajból és 2 dl tejből besamel
  • fehérbors, só
  • szerecsendió
  • reszelt sajt (~10 dkg)


Az olajon megpárolom a hagymát, a gombát, a fokhagymát és az apróra vágott zellerszárat. Miután a gomba megpárolódott beledobom az összevágott paradicsomot, és sóval, borssal, balzsamecettel fűszerezem. Pár percig főzöm, miután kicsit hűlt beletöltöm a tésztába és egy tűzálló tálba teszem. Besamelt készítek, miután elzártam alatta a tűzhelyet, szerecsendióval, sóval és fehérborssal fűszerezem. Belekeverem a reszelt sajt felét. A besamellel beborítom a kagylókat, hogy mindnehol megpuhuljona tészta. A maradék reszelt sajttal megszórom és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm, amig a tetején a sajt szép színt kap (~ 30 perc).

2 személyes adag.

0 megjegyzés: