Megkívántam vacsorára valami tésztás dolgot. Így született ez a recept, olyan lássuk-mi-van-a-fagyasztóban-meg-a-kamraszekrényben módon. Azt tudtam, hogy van kb negyed kiló gomba befagyasztva és régóta kerülgetek egy bontott doboz conchiglioni-t. Ezekhez kellett kiegészítőket keresni
Hozzávalók
- 25 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 olajban eltett aszalt paradicsom
- 1 angolzeller szár
- 1 gerezd fokhagyma
- conchiglioni (nem tudom hány darab volt, talán 15)
- 2 evőkanál olaj az aszalt paradicsomból
- 2 kávéskanál balzsamecet
- 2 dkg lisztből, 2 evőkanál vajból és 2 dl tejből besamel
- fehérbors, só
- szerecsendió
- reszelt sajt (~10 dkg)
Az olajon megpárolom a hagymát, a gombát, a fokhagymát és az apróra vágott zellerszárat. Miután a gomba megpárolódott beledobom az összevágott paradicsomot, és sóval, borssal, balzsamecettel fűszerezem. Pár percig főzöm, miután kicsit hűlt beletöltöm a tésztába és egy tűzálló tálba teszem. Besamelt készítek, miután elzártam alatta a tűzhelyet, szerecsendióval, sóval és fehérborssal fűszerezem. Belekeverem a reszelt sajt felét. A besamellel beborítom a kagylókat, hogy mindnehol megpuhuljona tészta. A maradék reszelt sajttal megszórom és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm, amig a tetején a sajt szép színt kap (~ 30 perc).
2 személyes adag.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése