2008. december 10., szerda

Csirkecomb mangósalsával



Szeretem ezt az ételt, a sokszínű, nyarat idéző gyümölcsös salsát és az édes-fűszeres csirkecombokat. Hidegen is fogyasztható, a salsa egy nappal korábban is elkészíthető.


Hozzávalók:

  • 10 lebőrözött csirke alsócomb

  • 3 evőkanál mangóchutney - ennek hiányában ugyanennyi mangós curryszósz és 2 teáskanál méz

  • 2 teáskanál mustár

  • 2-3 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál paprika

  • 1 teáskanál kurkuma

  • 1 evőkanál olaj

  • só, bors


A salsához:

  • 2 apróra kockázott mangó

  • 3-4 apróra kockázott paradicsom (a magháza nélkül)

  • 2 apróra vágott lilahagyma

  • friss korianderlevél (jelen esetben petrezselyemzöld)



A combokat 3-4 helyen bevágom és elrendezem egy tepsiben. Egy tálkában összekeverem a mangóchutneyt (curryszószt és mézet), a mustárt, az olajat, a fűszereket, a fokhagymát, a sót és a borsot. A keverék felével megkenem a combokat. Előmelegített sütőben 200 fokon (ún. infrasütést szoktam használni) 40 percig sütöm a combokat, közben két részletben a maradék mázzal megkenem őket. A salsához összekeverem a hozzávalókat és pár órára (egész éjszakára) behűtöm.


A salsával és főtt rizzsel tálalom. 5 fős adag. Forrás: A legjobb receptek - csirke

0 megjegyzés: