Szeretem ezt az ételt, a sokszínű, nyarat idéző gyümölcsös salsát és az édes-fűszeres csirkecombokat. Hidegen is fogyasztható, a salsa egy nappal korábban is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 10 lebőrözött csirke alsócomb
- 3 evőkanál mangóchutney - ennek hiányában ugyanennyi mangós curryszósz és 2 teáskanál méz
- 2 teáskanál mustár
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál paprika
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
A salsához:
- 2 apróra kockázott mangó
- 3-4 apróra kockázott paradicsom (a magháza nélkül)
- 2 apróra vágott lilahagyma
- friss korianderlevél (jelen esetben petrezselyemzöld)
A combokat 3-4 helyen bevágom és elrendezem egy tepsiben. Egy tálkában összekeverem a mangóchutneyt (curryszószt és mézet), a mustárt, az olajat, a fűszereket, a fokhagymát, a sót és a borsot. A keverék felével megkenem a combokat. Előmelegített sütőben 200 fokon (ún. infrasütést szoktam használni) 40 percig sütöm a combokat, közben két részletben a maradék mázzal megkenem őket. A salsához összekeverem a hozzávalókat és pár órára (egész éjszakára) behűtöm.
A salsával és főtt rizzsel tálalom. 5 fős adag. Forrás: A legjobb receptek - csirke
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése