Elkezdtem a "nagy karácsonyi bonbongyártás"-t. A mignonpapír műanyagbevonatos, mint a gyorséttermekben a csomagolóanyag. Elvileg nem lesznek rajta zsírfoltok, ami a jövő héten kezdődő ajándékozás miatt fontos szempont...
Hozzávalók
- 20 dkg cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 4 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 csík tortabevonó csokoládé (20 dekásnak a csíkja)
- kekszpor (nekem kb. 20 dkg kellett)
- krokant, csokidara stb a külsejére
A cukorból és a citromléből egy vastag aljú fazékban karamellt készítek. Lehúzom a tűzhelyről, belekeverem a vajat és a tejszínt. Visszarakom a tűzhelyre, és addig főzőm amig homogén lesz. Beledobom a csokoládét és azt is elkeverem benne. Ha egy kicsit hűlt, belekeverem a kekszport. Annyi keksz kell, hogy formázható, de kicsit ragadós massza legyen. Miután szobahőmérsékletűre hűlt gombócokat bögyörgetek belőle és megforgatom a krokantban.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése