2008. december 12., péntek

Karamelles kekszgolyók



Elkezdtem a "nagy karácsonyi bonbongyártás"-t. A mignonpapír műanyagbevonatos, mint a gyorséttermekben a csomagolóanyag. Elvileg nem lesznek rajta zsírfoltok, ami a jövő héten kezdődő ajándékozás miatt fontos szempont...


Hozzávalók
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 csík tortabevonó csokoládé (20 dekásnak a csíkja)
  • kekszpor (nekem kb. 20 dkg kellett)
  • krokant, csokidara stb a külsejére

A cukorból és a citromléből egy vastag aljú fazékban karamellt készítek. Lehúzom a tűzhelyről, belekeverem a vajat és a tejszínt. Visszarakom a tűzhelyre, és addig főzőm amig homogén lesz. Beledobom a csokoládét és azt is elkeverem benne. Ha egy kicsit hűlt, belekeverem a kekszport. Annyi keksz kell, hogy formázható, de kicsit ragadós massza legyen. Miután szobahőmérsékletűre hűlt gombócokat bögyörgetek belőle és megforgatom a krokantban.

0 megjegyzés: