2009. szeptember 26., szombat

Paradicsomsaláta

paradicsomsalata1

Semmi extra, az egyetlen csavart a koriander jelenti. Aki nem tud megbarátkozni a koriander ízével – állítólag vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon utálja -, az használjon petrezselymet. Igazi fogyókúrás saláta, mert nem kívánkozik rá semmilyen kalóriadús öntet. Össze lehet vágni a zöldségeket akár egy fél nappal előbb is, viszont maximum fogyasztás előtt sózzuk, hogy ne eresszen levet a paradicsom és az uborka.

Hozzávalók:

  • 4 paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 csokor korianderzöld

A paradicsomot felkockázom, az uborkát kb. 7 mm vastag szeletekre vágom, majd minden szeletet 6 cikkre osztok. A paradicsomot és az uborkát összekeverem az apróra vágott lilahagymával és a korianderzölddel, és tálalásig hűtőbe teszem. Grillezett húsokhoz nagyon jó köret, én most zöldségfasírthoz készítettem.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Taboulleh Igazi kánikulai fogás, mert se a sütőt, se a tűzhelyet (sőt még a mikrót vagy a vízforralót) sem kell bekapcsolni hozzá. Magában is kiváló, de grillezett húsokhoz is jó köretnek. A bulgurt éretlen búzaszemből készítik, és … Tovább
  • Paradicsomos lepény Érik az erkélyen a koktélparadicsom, és a boltok is tele vannak szebbnél-szebb fürtös paradicsomokkal, úgyhogy a cukkini mellett a másik kötelező nyári elem a friss napérlelte paradicsom. A paradicsomból és a zöldfűszerekb… Tovább
  • Halfilé paradicsommártással Ennél a receptnél azért a lustaság győzött, és darált paradicsom konzervet használtam, de akinek van türelme a paradicsom hámozáshoz – magtalanításhoz - apróra vágáshoz, az készítse friss paradicsomból. Hozzávalók: 6… Tovább
  • Paradicsomos csirketekercsek Ez talán az a grillezett hús, amit jobb sütőben elkészíteni, mint grillrácson vagy grillserpenyőben, mert a húst nehéz igazán vékony karikákra vágni, ezért aztán lassabban és nehezebben sül át, ha csak alulról kap hőt (onn… Tovább
  • Francia csirke Elkészítési módban hasonlít a pogácsás csirkéhez, az ízvilága azonban teljesen más, az engem a húslevesre emlékeztet, ez pedig sokkal kifinomultabb, gazdagabb ízvilágú. Hát hiába a francia parasztok tudtak valamit. Hoz… Tovább

0 megjegyzés: