2009. szeptember 20., vasárnap

Uborkasaláta

uborkasalata1

Anyám egyik barátnőjétől van a recept, nem szoktam salátát enni a főételhez, savanyúságot, pedig egyenesen soha, ez az uborkasaláta azonban bármikor jöhet. Ebben valószínűleg része van a tetejére kanalazott tejfölnek is, mert a tejföl az egyik kedvenc tejtermékem.

Hozzávalók:

  • 50 dkg uborka (kígyó- vagy fürtös uborka)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1 evőkanál ecet (én almaecetet szoktam használni)
  • tejföl a tálaláshoz

Az uborkát meghámozom, és megkóstolom, hogy nem keserű-e, ha keserű, akkor megy a kukába, és elmegyek a boltba újat venni. A kígyóuborkával nem szokott ilyen probléma lenni, ezért én inkább azt szoktam venni. Legyalulom az uborkát, hozzákeverem az áttört fokhagymát, a cukrot és a sót, és fél óráig állni hagyom. Végül hozzákeverem az ecetet, megkóstolom, hogy nem szükséges-e még egy kis só, cukor vagy ecet, tejfölt kanalazok a tetejére és tálalom. Lehet a tejfölre egy kis pirospaprikát is szórni.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Poharas cheesecake eperrel Bár az igazi eper szezon még egy icipicit odébb van, már egyre-másra kelletik magukat a dobozos, távoli országokból származó eprek. Általában nem szoktam marokkói epret és hasonlókat venni, most azonban megkívántam, és be … Tovább
  • Pains au chocolat Pains au chocolat , azaz csokoládés francia zsömle, hajtogatott vajas kelt tésztából. Mazsolával is készülhet, akkor pains aux raisins, a tésztája egyébként megegyezik a croissantéval, és Franciaországban a sütőből frissen… Tovább
  • Kínai kel saláta Egy Nigella receptet alakítottam át kicsit az ízlésemnek és az itthoni alapanyagoknak megfelelően. Ő köménymagot is tesz bele, amit én kihagytam, mert nem igazán szeretek ráharapni az egész köménymagokra, és nem mézzel, ha… Tovább
  • Tojásos lepény A húsvét hangulatához hozzá tartozik a tojásfestés, aztán jön a fejtörés, hogy mi legyen a sok-sok piros tojásból. Az egyik lehetőség a rakott krumpli, azonban egy étel nem mindig elég a készletek elhasználásához (bár lehe… Tovább
  • Ricottás málnatorta Nem az volt az eredeti tervem, hogy madárfészek-tortát sütök, csak ki akartam próbálni a kis gyümölcstorta formáimat, és csokitojásokat akartam a díszítéshez használni, hogy húsvéti legyen a dizájn. Aztán amikor mentem a f… Tovább

2 megjegyzés:

Lévai Mariann írta...

Szia Lilla!

Én tárkonyos ecetet használtam és joghurtot. Egy zsömlével tökéletes vacsora volt. Várom továbbra is az ilyen egyszerűségeket!:)

Mariann

Lilla írta...

örülök, hogy tetszett :-) volt korábban répás sajtkrém, az is nagyon egyszerű.